Ösztöndíj/újságírói képzés – M100 Fiatal Európai Újságírók workshopja Németországban

2019.05.10. 11:06 Kategória: Ifjúsági mobilitás

Az M100 Young European Journalist, Potsdam városa és a Potsdam Media International e.V. a Német Szövetségi Külügyminisztérium és a ZEIT-Stiftung támogatásával kínál lehetőséget fiatal újságírók számára arra, hogy közvetlen kapcsolatba léphessenek Európa (ideértve a nem uniós államokat is) vezető médiaszemélyiségeivel.

A workshop szeptember 9. és 18. között valósul majd meg, és témája „Az olvasás a digitális korban – Innovatív újságírás” lesz. A program lehetőséget biztosít arra, hogy a résztvevők nemzetközi és interdiszciplináris kapcsolatokat hozzanak létre, és akár határokon túli médiaprojekteket is kezdeményezzenek.  

 

Mit kell tenned a jelentkezéshez?

Fiatal európai újságírók jelentkezését várják 18 és 26 év között. Keleti partnerországokból (Örményország, Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Grúzia, Moldova és Ukrajna) és Oroszországból szintén lehet jelentkezni. A pályázáshoz szükséges egy projekttervezet, egy önéletrajz és egy motivációs levél megküldése, valamint a jelentkezési lap kitöltése. Mindezt angol nyelven, ugyanis a szervezőknek csupán az angol nyelvű jelentkezéseket áll módjukban elfogadni. A kiválasztott résztvevőket Skype interjúra invitálják majd meg.

Jelentkezni 2019. június 16. éjfélig lehet az applicant@m100potsdam.org e-mail címen.

A pályázás részleteiért és a pontos feltételekért kattints ide.Megosztom

2019 MÁJUS
További 100 millió euró kerülhet kutatásra és fiatalok mobilitására 2019-ben

Követve az Európai Parlament és az Európa Tanács közös döntését a 2019-es EU költségvetésről, az Európai Bizottság beterjesztette, hogy további 100 millió eurót szán az Európai Unió két híres programjára, a Horzion 2020-ra és az Erasmus+-ra.

Szakmai gyakorlat tanársegédként Spanyolországban

Az Erasmus in School keretében Spanyolországban 10 helyet hirdetnek szakmai gyakorlatra oktatási területen. A program remek lehetőséget kínál azon frissen végzett hallgatók számára, akik érdeklődnek az oktatási terület és más kultúrák megismerése iránt.

Gyakornokot keres a Balassi Intézet

A Balassi Intézet várja azok jelentkezését, akik szívesen dolgoznának gyakornoki pozícióban Brüsszelben a szervezet munkatársaként.