Nyert az EgyüttHató Egyesület a 2019-es Eurodesk Awards-on

2019.04.18. 15:54 Kategória: Aktív részvétel

A 2011 óta megrendezésre kerülő Eurodesk Awards „Solidarity Actions” kategóriájának győztese lett az EgyüttHató Egyesület.

Az Eurodesk Awards immáron kilencéves múltra tekint vissza, és mint minden évben idén is számos projektet díjjal jutalmazott. Célja nem kevesebb, mint hogy az Eurodesk partnerek leginnovatívabb, leghatásosabb, legrelevánsabb projektjeit európai szinten mutassák meg az Európai Unió intézményeinek és más ifjúsági szervezeteknek, mint kiemelkedő jó példák. Idén negyvennégy projekt jelentkezett a kezdeményezésre tizenhét országból, amelyek közül három fő és egy további kategóriában választottak négy nyertes projektet. A három fő kategóriában zsűri hozott döntést a díjazottakról; a negyedik díj – az Eurodesk Network Prize – nyertesét az Eurodesk hálózat választotta ki.

Az egyik fő kategóriának, a „Solidarity Actions”-nek lett a győztese a magyarországi Együttható Egyesület mégpedig „Here we are” című projektjével. Az egyesület az elismerésben már második alkalommal részesül, ugyanis 2017-ben ugyanebben a kategóriában, a Breaking stereotypes című projektjük szintén díjazott volt. 

Az EgyüttHató Egyesületnek nagy tapasztalata van már a szolidaritási projektek kapcsán, ugyanis  tevékenységük során olyan programokat és szolgáltatásokat szerveznek, amelyekben a fiatalok nemüktől, etnikai hovatartozásuktól, lelki és fizikai állapotuktól függetlenül tölthetik hasznosan szabadidejüket. Támogatják és ösztönözik őket arra, hogy a társas kapcsolataikban az egymáshoz közeledés alapja a megértés, a tolerancia és az empátia legyen.

„Here we are” projektjük egy tizennyolc hónapot felölelő nemzetközi ifjúsági kezdeményezés volt, mely során tizenegy magyar és portugál vegyes képességű fiatal dolgozott együtt, két-két mentor részvételével. A céljuk az volt, hogy segítsék és hirdessék a fogyatékossággal élő fiatalok bevonását, akik a mai napig számos akadályba ütköznek mindennapi életük során. Ezeket a speciális igényeket a társadalom nagy része nem tudatosítja.

A résztvevők informális csoportoknak nyújtottak segítséget eseményeik, kampányaik szervezésében, bevonva számos szolgáltatást, úgy mint iskolák, közösségi terek, egyetemek, bevásárló központok, produkciós irodák és fesztiválok. Tizennyolc hónap alatt tizenkét tevékenységet valósítottak meg fogyatékossággal rendelkező fiatalok életére fókuszálva, például: kerekesszékesek flash mob-ja, alternatív divatbemutató, érzékenyítés iskolákban, szabadulós játék, stb. Az együttműködés eredményeként a résztvevő fiatalok kompetenciái fejlődtek, az önbizalmuk növekedett.

Részletes információ a versenyről és a nyertesekről ide kattintva olvasható. 

 Megosztom

2019 MÁJUS
Játékosan az emberi jogokért konferencia

Konferenciát szervez a Tudatos Ifjúságért Alapítvány és az EJHA az emberi jogi neveléssel és a gamifikációval kapcsolatban.

Sikerrel zárult az Európai Ifjúsági Hét

2019. április 29. és május 5. között rendezték meg az Európai Ifjúsági Hetet, melyhez az európai országok nagy része, köztük Magyarország is csatlakozott. A programok közül 61 idehaza valósult meg, amelyben jelentős szerepet vállalt a Tempus Közalapítvány és az Eurodesk partnerei.

Magyarok Európáért Díjat kapott a Tempus Közalapítvány

Nagy örömmel tudatjuk, hogy idén a Tempus Közalapítvány lett az egyik díjazottja az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és a Miniszterelnökség közös alapítású „Magyarok Európáért” Díjának.