Az ESN Hungary is csatlakozik a 2019-es európai parlamenti választás népszerűsítéséhez

2019.04.17. 15:07 Kategória: Aktív részvétel

A magyar állampolgárok idén negyedik alkalommal, május 26-án szavazhatnak az Európai Parlament által kiírt választáson. A választás népszerűsítéséhez az ESN Hungary is csatlakozott, programját május 4-én a fővárosban tartja meg.

Az ESN Hungary az Erasmus Student Network nemzetközi diákszervezetnek a hazai képviselője, így elsősorban nemzetközi diákoknak nyújtanak különböző szolgáltatásokat. Hitvallásuk szerint az európai kulturális örökség egyetemes értéket jelent az egyén, a közösség és a társadalom számára, melyet fontos megőrizni és átadni a jövő generációinak. Éppen ezért ez a gondolat meghatározója lesz a május 4-re szervezett programjuknak is, amelynek legfőbb célja, hogy minél több emberhez eljuttassa a szavazás fontosságának üzenetét, valamint erősítse a közös európai térhez való tartozás érzését.

 

Az ESN Hungary programja

Korábbi cikkünk az ESN Hungary-rőlMegosztom

2019 MÁJUS
Játékosan az emberi jogokért konferencia

Konferenciát szervez a Tudatos Ifjúságért Alapítvány és az EJHA az emberi jogi neveléssel és a gamifikációval kapcsolatban.

Sikerrel zárult az Európai Ifjúsági Hét

2019. április 29. és május 5. között rendezték meg az Európai Ifjúsági Hetet, melyhez az európai országok nagy része, köztük Magyarország is csatlakozott. A programok közül 61 idehaza valósult meg, amelyben jelentős szerepet vállalt a Tempus Közalapítvány és az Eurodesk partnerei.

Magyarok Európáért Díjat kapott a Tempus Közalapítvány

Nagy örömmel tudatjuk, hogy idén a Tempus Közalapítvány lett az egyik díjazottja az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és a Miniszterelnökség közös alapítású „Magyarok Európáért” Díjának.