Idén tavasszal is országos találkozót tartott az Eurodesk hálózat

2019.04.08. 09:01 Kategória: Aktív részvétel

Az Eurodesk hálózat az idei első országos találkozóját Budapesten tartotta meg, ahol a hálózat partnerei és új szervezetek is képviselték magukat. A kétnapos eseményen a jelenlévők előadásokat hallgattak meg, és workshopokon vettek részt. Továbbá bevezetésre került az új intranet, a GSuite, melynek használatával az Eurodesk hálózat magyar és nemzetközi partnerei is hatékonyabban tudnak majd együtt dolgozni.

Idén március 28-án és 29-én zajlott az Országos Találkozó, amelynek a budapesti Danubius Hotel Flamenco biztosította a helyszínt.

Az első nap délelőttjén a multiplikátorok meghallgatták Máté Gergely és Sztráda Eszter (az Erasmus+ Nemzeti Iroda munkatársainak) előadásait a pályázati aktualitásokról. Dr. Pillók Péter a Youth Wiki-t és az azt megelőző kutatást mutatta be. A délután workshopok keretében az Európai Szolidaritási Testület és az Erasmus+ Ifjúság különböző témaköreit járták körbe a résztvevők. Ezután Hűvös Anna mutatta be az ESN Hungary-t, vagyis az Eurasmus Student Network magyarországi képviseletét. Két potenciális Eurodesk partnerjelölt szervezet is bemutatkozott: a budaörsi Városi Ifjúsági Klub és a pécsváradi Fiatalok a részvételért Egyesület.

 

(Dr. Pillók Péter előadása a Youth Wikiről)

 

A második napon a partnerek először az Eurodesk hálózat hazai aktualitásairól beszélgettek, majd élővideós bejelentkezésen keresztül közvetlenül az Eurodesk Brussels Link munkatársai osztották meg az ifjúságot érintő nemzetközi események, folyamatok legfrissebb híreit. A délután folyamán pedig megismerkedtek a GSuite rendszerrel, amit mindenki nagy érdeklődéssel fogadott, és azonnal használatba is vett.

 

(A multiplikátorok ismerkednek a GSuite-tal)

 

Az esemény során a multiplikátorok nemcsak előadásokon vehettek részt, hanem belső tudásmegosztásra, jógyakorlatok ismertetésére is lehetőségük adódott.

 

(A képen a multiplikátorok és a Tempus Közalapítvány munkatársai)Megosztom

2019 JÚNIUS
Magyar szervezet az Eurodesk Awards 2019 díjazottjai között

Az Eurodesk hálózat éves díja 2011 óta szolgál elismerésül az Eurodesk helyi partnerszervezetei által nyújtott kiemelt tevékenységek minősítésére. Az Eurodesk helyi multiplikátorai Európa-szerte igyekeznek a fiataloknak olyan lehetőségeket és információkat nyújtani, hogy minél jobban ki tudják aknázni a számukra nyitva álló nemzetközi mobilitási lehetőségeket.

Az EU-s ismereteket hatékonyan oktató tanárokat díjazza az Európai Parlament

Az Európai Unió új díjat alapít Jan Amos Comenius Prize címmel annak érdekében, hogy azokat az iskolákat és tanárokat jutalmazza, akik kiemelkedő munkát végeznek az uniós ismeretek oktatása terén.

Játékosan az emberi jogokért konferencia

Konferenciát szervez a Tudatos Ifjúságért Alapítvány és az EJHA az emberi jogi neveléssel és a gamifikációval kapcsolatban.