Idén tavasszal is országos találkozót tartott az Eurodesk hálózat

2019.04.08. 09:01 Kategória: Aktív részvétel

Az Eurodesk hálózat az idei első országos találkozóját Budapesten tartotta meg, ahol a hálózat partnerei és új szervezetek is képviselték magukat. A kétnapos eseményen a jelenlévők előadásokat hallgattak meg, és workshopokon vettek részt. Továbbá bevezetésre került az új intranet, a GSuite, melynek használatával az Eurodesk hálózat magyar és nemzetközi partnerei is hatékonyabban tudnak majd együtt dolgozni.

Idén március 28-án és 29-én zajlott az Országos Találkozó, amelynek a budapesti Danubius Hotel Flamenco biztosította a helyszínt.

Az első nap délelőttjén a multiplikátorok meghallgatták Máté Gergely és Sztráda Eszter (az Erasmus+ Nemzeti Iroda munkatársainak) előadásait a pályázati aktualitásokról. Dr. Pillók Péter a Youth Wiki-t és az azt megelőző kutatást mutatta be. A délután workshopok keretében az Európai Szolidaritási Testület és az Erasmus+ Ifjúság különböző témaköreit járták körbe a résztvevők. Ezután Hűvös Anna mutatta be az ESN Hungary-t, vagyis az Eurasmus Student Network magyarországi képviseletét. Két potenciális Eurodesk partnerjelölt szervezet is bemutatkozott: a budaörsi Városi Ifjúsági Klub és a pécsváradi Fiatalok a részvételért Egyesület.

 

(Dr. Pillók Péter előadása a Youth Wikiről)

 

A második napon a partnerek először az Eurodesk hálózat hazai aktualitásairól beszélgettek, majd élővideós bejelentkezésen keresztül közvetlenül az Eurodesk Brussels Link munkatársai osztották meg az ifjúságot érintő nemzetközi események, folyamatok legfrissebb híreit. A délután folyamán pedig megismerkedtek a GSuite rendszerrel, amit mindenki nagy érdeklődéssel fogadott, és azonnal használatba is vett.

 

(A multiplikátorok ismerkednek a GSuite-tal)

 

Az esemény során a multiplikátorok nemcsak előadásokon vehettek részt, hanem belső tudásmegosztásra, jógyakorlatok ismertetésére is lehetőségük adódott.

 

(A képen a multiplikátorok és a Tempus Közalapítvány munkatársai)Megosztom

2019 ÁPRILIS
Hamarosan ismét Európai Ifjúsági Hét!

33 településen várjuk érdekes programokkal a fiatalokat április végétől "A demokrácia és én" témakörben.

Jön a DiscoverEU újabb pályázási időszaka

Ismét lehet pályázni ingyenes vasúti igazolványra 2019. május 2. és május 16. között.

Idén április 30-ra esik a YO! Fest

A nagy népszerűségnek örvendő Yo! Fest-nek idén Brüsszel ad otthont.