Szerbia is csatlakozott az Eurodesk hálózathoz

2019.04.08. 09:02 Kategória: Aktív részvétel

A Tavaszi Hálózati Találkozón az Eurodesk Hálózat egy újabb országot köszönthetett tagjai között, méghozzá Szerbiát, amely így a 36. tagállama lett a Hálózatnak.

Az már tudható, hogy az Eurodesk koordinálásáért Szerbiában a helyi Tempus Alapítvány lesz felelős. A szervezetet 2002-ben alapították azzal a céllal, hogy a Szerb Köztársaság is részese tudjon lenni a Tempus programnak, amely a felsőoktatás fejlesztésének támogatásában vállalt jelentős szerepet. Idővel az EU programok irányítása vált a Tempus fő feladatává. 2014 óta ez annyiban módosult, hogy az Alapítvány immáron az Erasmus+ program kivitelezéséért felel az oktatás, az ifjúság és a sport területén.

A következő hónapokban az Eurodesk Szerbia az Eurodesk szolgáltatások kidolgozásán és kiépítésén dolgozik majd. Így hatékonyan fogja tudni informálni a szerb fiatalokat az európai lehetőségekről.

(A fényképen Sofija Petrovic a Tempus Alapítvány munkatársa mutatja be a szervezetet, és ismerteti a szerb Eurodesk szolgáltatások kialakításával kapcsolatos terveket.)Megosztom

2019 JÚLIUS
Magyar szervezet az Eurodesk Awards 2019 díjazottjai között

Az Eurodesk hálózat éves díja 2011 óta szolgál elismerésül az Eurodesk helyi partnerszervezetei által nyújtott kiemelt tevékenységek minősítésére. Az Eurodesk helyi multiplikátorai Európa-szerte igyekeznek a fiataloknak olyan lehetőségeket és információkat nyújtani, hogy minél jobban ki tudják aknázni a számukra nyitva álló nemzetközi mobilitási lehetőségeket.

Szeptemberben rendezik meg a második Európai Oktatási Csúcstalálkozót

2019. szeptember 26-án kerül megrendezésre Brüsszelben a második Európai Oktatási Csúcstalálkozó Dr. Navracsics Tibor (Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sportügyi Biztos) elnökletével.

Marie Skłodowska-Curie Actions támogatásban részesülhet közel 7300 kutató és innovátor

A Marie Skłodowska-Curie Actions részeként 67 konzorcium lett kiválasztásra a 2019-es Kutatási és Innovációs Csere című pályázati felhívás keretében, amelyek lehetővé teszik, hogy megközelítőleg 7300 kiváló kutató és innovátor működjön együtt külföldi társaival.