Szerbia is csatlakozott az Eurodesk hálózathoz

2019.04.08. 09:02 Kategória: Aktív részvétel

A Tavaszi Hálózati Találkozón az Eurodesk Hálózat egy újabb országot köszönthetett tagjai között, méghozzá Szerbiát, amely így a 36. tagállama lett a Hálózatnak.

Az már tudható, hogy az Eurodesk koordinálásáért Szerbiában a helyi Tempus Alapítvány lesz felelős. A szervezetet 2002-ben alapították azzal a céllal, hogy a Szerb Köztársaság is részese tudjon lenni a Tempus programnak, amely a felsőoktatás fejlesztésének támogatásában vállalt jelentős szerepet. Idővel az EU programok irányítása vált a Tempus fő feladatává. 2014 óta ez annyiban módosult, hogy az Alapítvány immáron az Erasmus+ program kivitelezéséért felel az oktatás, az ifjúság és a sport területén.

A következő hónapokban az Eurodesk Szerbia az Eurodesk szolgáltatások kidolgozásán és kiépítésén dolgozik majd. Így hatékonyan fogja tudni informálni a szerb fiatalokat az európai lehetőségekről.

(A fényképen Sofija Petrovic a Tempus Alapítvány munkatársa mutatja be a szervezetet, és ismerteti a szerb Eurodesk szolgáltatások kialakításával kapcsolatos terveket.)Megosztom

2019 ÁPRILIS
Hamarosan ismét Európai Ifjúsági Hét!

33 településen várjuk érdekes programokkal a fiatalokat április végétől "A demokrácia és én" témakörben.

Jön a DiscoverEU újabb pályázási időszaka

Ismét lehet pályázni ingyenes vasúti igazolványra 2019. május 2. és május 16. között.

Idén április 30-ra esik a YO! Fest

A nagy népszerűségnek örvendő Yo! Fest-nek idén Brüsszel ad otthont.