Bemutatkozik az Erasmus Student Network, vagyis az ESN

2019.03.22. 09:11 Kategória: Ifjúsági mobilitás

Hallottál már az ESN-ről, de nem tudod kik ők, és mivel foglalkoznak? Most bemutatkoznak!

Az Erasmus Student Network egy nemzetközi diákszervezet, amely jelenleg 39 országban van jelen, több mint 15.000 önkéntes részvételével. Fő profilunk a mobilitás támogatása az egész világot lefedvén, különböző szolgáltatásokat nyújtva a nemzetközi diákoknak, valamint a tagjaink oktatásával a témát illetően. A rengeteg esemény szervezésével szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a mobilitás több szempontból is egy rendkívül gazdagító élmény. Hisszük, hogy mindenki számára elérhetővé kell tenni, hogy előmozdítsa az interkulturális megértést, valamint annak lehetőségét, hogy a diákok jövőbeni karrierjük tekintetében előnyhöz jussanak. Mindezt a környezetünk és a multikulturalitást tisztelve promótáljuk.

Elképzelésünk a társadalom gazdagítása a nemzetközi diákok révén. Az ESN a legfőbb önkéntes diákszervezet az európai felsőoktatási szférában. Lehetőségeket biztosítunk a kulturális megértésre és az önfejlesztésre a “Students Helping Students” égisze alatt, ami magyarul annyit takar, hogy diákok segítenek diákokat. Az Erasmus Student Network értékei amiért minden tag kiáll és dolgozik is egyben: Egység a sokféleségben, az egység egységessége, a diákokat segítő diákok, szórakozás a barátságban és tiszteletben, az élet nemzetközi dimenziója, az Európa iránti szeretet, mint a béke és kulturális csere területe, nyitottság a toleranciával, együttműködés az integrációban.Megosztom

2019 AUGUSZTUS
Internetes biztonság nyáron is!

A nyaralás remek lehetőséget nyújt a pihenésre, de csak akkor ha közben biztonságban tudjuk önmagunkat mind a való életben, mind az internetes világban.

Minőségi Mobilitás elnevezésű alkalmazást fejlesztettek ifjúsági szakemberek számára

Az Európai Felület a Tanulmányi Mobilitásról (European Platform on Learning Mobility – EPLM) egy új eszközt vezetett be, amelynek célja, hogy támogassa a minőségi kivitelezést az olyan tanulmányi mobilitási projektek esetében, amelyek az ifjúsági területen valósulnak meg.

Díjat nyert a DiscoverEU

Az Európai Bizottság EU-s kezdeményezése, a DiscoverEU lett az egyik nyertes a „European Ombudsman’ 2019 Award for Good Administration” díjátadón.