Bemutatkozik az Erasmus Student Network, vagyis az ESN

2019.03.22. 09:11 Kategória: Ifjúsági mobilitás

Hallottál már az ESN-ről, de nem tudod kik ők, és mivel foglalkoznak? Most bemutatkoznak!

Az Erasmus Student Network egy nemzetközi diákszervezet, amely jelenleg 39 országban van jelen, több mint 15.000 önkéntes részvételével. Fő profilunk a mobilitás támogatása az egész világot lefedvén, különböző szolgáltatásokat nyújtva a nemzetközi diákoknak, valamint a tagjaink oktatásával a témát illetően. A rengeteg esemény szervezésével szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a mobilitás több szempontból is egy rendkívül gazdagító élmény. Hisszük, hogy mindenki számára elérhetővé kell tenni, hogy előmozdítsa az interkulturális megértést, valamint annak lehetőségét, hogy a diákok jövőbeni karrierjük tekintetében előnyhöz jussanak. Mindezt a környezetünk és a multikulturalitást tisztelve promótáljuk.

Elképzelésünk a társadalom gazdagítása a nemzetközi diákok révén. Az ESN a legfőbb önkéntes diákszervezet az európai felsőoktatási szférában. Lehetőségeket biztosítunk a kulturális megértésre és az önfejlesztésre a “Students Helping Students” égisze alatt, ami magyarul annyit takar, hogy diákok segítenek diákokat. Az Erasmus Student Network értékei amiért minden tag kiáll és dolgozik is egyben: Egység a sokféleségben, az egység egységessége, a diákokat segítő diákok, szórakozás a barátságban és tiszteletben, az élet nemzetközi dimenziója, az Európa iránti szeretet, mint a béke és kulturális csere területe, nyitottság a toleranciával, együttműködés az integrációban.Megosztom

2019 JÚNIUS
Magyar szervezet az Eurodesk Awards 2019 díjazottjai között

Az Eurodesk hálózat éves díja 2011 óta szolgál elismerésül az Eurodesk helyi partnerszervezetei által nyújtott kiemelt tevékenységek minősítésére. Az Eurodesk helyi multiplikátorai Európa-szerte igyekeznek a fiataloknak olyan lehetőségeket és információkat nyújtani, hogy minél jobban ki tudják aknázni a számukra nyitva álló nemzetközi mobilitási lehetőségeket.

Kövesd a European Youth Instagram oldalt!

Az Európai Bizottság European Youth néven indított Instagram oldalt a mobilitási lehetőségek további népszerűsítése érdekében.

További 100 millió euró kerülhet kutatásra és fiatalok mobilitására 2019-ben

Követve az Európai Parlament és az Európa Tanács közös döntését a 2019-es EU költségvetésről, az Európai Bizottság beterjesztette, hogy további 100 millió eurót szán az Európai Unió két híres programjára, a Horzion 2020-ra és az Erasmus+-ra.