FameLab - tudományról kreatívan - versenyfelhívás

2019.02.13. 09:46 Kategória: Nem formális tanulás

A FameLab a világ egyik vezető tudomány-kommunikációs versenye. Célja, hogy megtalálja a tudomány új arcait - azokat az embereket, akik a 21. század közönsége számára inspirálóan és izgalmasan tudnak beszélni fontos témákról.

Világszerte növekvő igény, hogy a kutatók hatékonyan és érthetően kommunikálják a tudományos eredményeket a nem tudományos közösség felé. Ez inspirálhatja a jövő generációit, és a nagyközönség is jobban megérti az összetett, fontos témákat. A résztvevőknek három percük van, hogy meggyőzzék a zsűrit és a közönséget egy előadással, ahol a tartalom, az érthetőség és a személyes karizma is számít. 

Az első FameLab Angliában került megrendezésre, 2007-től a British Council közreműködésével a verseny nemzetközi lett, és eddig több mint 9,000 fiatal kutató vett részt rajta a világ minden tájáról. Idén is közel 30 országban rendeznek helyi versenyeket Európában, Amerikában, Afrikában, a Közel-Keleten és Ázsiában. 

Magyarországon a British Council és a Magyar Tudományos Akadémia együttműködésében már második alkalommal kerül megrendezésre a FameLab.

A versenyről további részletek, információk itt találhatók.

 

 Megosztom

2019 MÁJUS