Légy az Európai Ifjúsági Portál újságírója!

2019.02.15. 08:49 Kategória: Aktív részvétel

Az Európai Ifjúsági Portál újságírói csapatába olyan fiatalokat vár, akik kreatív ötleteikkel, nemzetközi mobilitási tapasztalataikkal és írói vénájukkal hozzá tudnak járulni ahhoz, hogy a weboldalt fiataloknak szóló cikkekkel, interjúkkal töltsék meg.

Az Eurodesk Magyarország, mint az Európai Ifjúsági Portál magyar aloldalának tartalomfelelőse, bővíti fiatal újságírókból álló csapatát.

Célunk, hogy érdekes, tartalmas, színvonalas, a magyar és az európai fiatalokhoz egyaránt szóló cikkekkel, írásokkal, interjúkkal töltsük meg a honlapot. Várjuk mindazokat a szárnyaikat bontogató, vagy az újságírás területén már tapasztalattal rendelkező, felsőoktatási intézményben tanuló, ezáltal hallgatói jogviszonnyal rendelkező fiatalokat, akik szeretnék megmutatni tehetségüket, és kedvet éreznek ahhoz, hogy publikáljanak egy európai honlapon.

 

A jelentkezés feltételei:

  • motiváltság, érdeklődés az Európai Unió, az ifjúságpolitika, a fiatalok generációját érintő társadalmi kérdések iránt;
  • jártasság a nemzetközi mobilitás témájában;
  • kiváló kommunikációs képesség, szóban és írásban egyaránt;
  • kreatívan gondolkodik, motivált új ötletek és témák feldolgozására.

 

Jelentkezni lehet magyar és angol (utóbbi nem kötelező) referenciacikk beküldésével, melyek formai követelményei:

  • Microsoft Word dokumentum, Arial betűtípus, normál sorköz, 12-es betűméret
  • cím: maximum 70 karakter (szóközökkel)
  • lead (rövid bevezető): maximum 240 karakter (szóközökkel)
  • szövegtörzs: 3000 karakter (tűréshatár: +/- 10%). Alcímekkel ellátott bekezdésekre tagolva. Tartalmazhat hiperhivatkozásokat, ezeket külön kérjük feltüntetni!
  • multimédiás tartalom: kép (JPEG formátum, 660*350 pixel) vagy YouTube-videó linkje
  • további információkat, háttéranyagokat tartalmazó vonatkozó linkek gyűjteménye

 

A cikkek témája szabadon választott, azonban kapcsolódniuk kell az Európai Ifjúsági Portál kilenc főrovatának (önkéntesség, munkavállalás, tanulás, Mondd el a véleményed!, kultúra és kreativitás, társadalmi befogadás, egészség, gondolkozz globálisan, utazás) valamelyikéhez. A pályázathoz korábban már publikált cikket is elfogadunk, de kizárólag abban az esetben, ha az bizonyíthatóan a pályázó szellemi tulajdonát képezi.

A fenti feltételeknek megfelelő cikkeket önéletrajz kíséretében kérjük elküldeni az eurodesk@tpf.hu e-mail címre, legkésőbb 2019. február 15-ig.

A kiválasztott újságíróknak a munkájuk megkezdése előtt egy alkalommal csoportos felkészítést tartunk. A szerkesztőségi munka online zajlik, az újságírókkal évente egy-két alkalommal szerkesztőségi ülést tartunk Budapesten, melyen a részvétel elvárt.

 Megosztom

2019 FEBRUÁR
Szerkesztőt keres az Európai Ifjúsági Portál

Az Eurodesk Magyarország, mint az Európai Ifjúsági Portál magyar aloldalának tartalomfelelőse, fiatal újságírókból álló csapata élére társszerkesztőt keres.

Megjelentek a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázati felhívásai

A civil szervezetek idén összesen 5,9 milliárd forintos keretösszegre nyújthatnak be pályázatokat.

Segítsünk másokon, mert a mások is mi vagyunk!

Az önkéntesség világnapja remek alkalom arra, hogy végiggondoljuk, mi milyen módon segíthetünk másoknak. Ezért tartották december 5-én a 2018-ban elindult uniós program, az Európai Szolidaritási Testület nyitórendezvényét Budapesten.