Használd a SELFIE-t és fejleszd a digitális kompetenciáidat az iskoládban!

2018.11.27. 11:26 Kategória: Nem formális tanulás

Vajon a te iskolád teljes mértékben kihasználja a digitális kompetenciáit a tanítás területén? Ebben segít a SELFIE, mely most már magyar nyelven is elérhető.

Ez az ingyenesen elérhető értékelő rendszer, lényegében a digitális technológiák tanulói környezetbe történő integrálását hivatott elősegíteni. Tanárok és diákok számára egyaránt ingyenesen használható. Az izgalmas kezdeményezés célkitűzéseit a honlapon így foglalják össze:

„Self-reflection on Effective Learning by Fostering the use of Innovative Educational Technologies) eszközt azért fejlesztették ki, hogy segítsen beépíteni az iskoláknak a digitális technológiákat a tanításba, a tanulásba és a diákok értékelésébe. Rávilágít, hogy mely területek működnek jól, melyek szorulnak fejlesztésre, továbbá segít a prioritások meghatározásában. Az eszköz jelenleg az Európai Unió 24 hivatalos nyelvén elérhető, idővel azonban újabb nyelvekkel egészül majd ki.”

Ha felkeltette az érdeklődésedet a módszer, látogass el hivatalos honlapra, és ismerkedj meg vele első kézből! Az alábbi linkre kattintva pedig láthatod, hogyan működik lépésről lépésre.Megosztom

2019 JANUÁR
Legyél Eurodesk gyakornok!

Érdekel a nemzetközi ifjúsági munka? Kreatív vagy és jól kommunikálsz? Van esetleg ifjúsági, oktatási területen mobilitási tapasztalatod? Dolgozz velünk!

Elnyerte az Új Nemzedék Díját a H52

Eurodesk partnerünk, a H52 Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér „Nyár52 – Minden napra egy program” című projektje kapta az Új Nemzedék Díját.

Segítsünk másokon, mert a mások is mi vagyunk!

Az önkéntesség világnapja remek alkalom arra, hogy végiggondoljuk, mi milyen módon segíthetünk másoknak. Ezért tartották december 5-én a 2018-ban elindult uniós program, az Európai Szolidaritási Testület nyitórendezvényét Budapesten.