Learning by Leaving 2018: Konferencia a mobilitási hálózatok közötti együttműködés megerősítéséről

2018.11.07. 10:54 Kategória: Ifjúsági mobilitás

A német Euroguidance, Eurodesk, Europass és EURES központok közös konferenciát szerveznek Learning by Leaving 2018 címmel, melyre az egész EU-ból várják a résztvevőket. Az európai mobilitási hálózatok találkozójának 2018. november 19-21 között Köln ad otthon.

A konferencia lényege, hogy megerősítsék az együttműködést az európai mobilitással foglalkozó hálózatok között. Az eseményen résztvevőknek lehetősége lesz a hálózatépítésre, jógyakorlatok és eszközök megosztására, hálózatok közötti együttműködések megalapozására. Továbbá a legújabb európai mobilitást támogató kezdeményezésekről is informálódhatnak.

A hálózatok workshopokkal, plenáris ülésekkel és egyéb a konferencia témájához kapcsolódó hálózati tevékenységekkel készülnek a találkozóra.

Az Eurodesk Brussels Link két workshoppal járul hozzá a konferencia sikeréhez.

Az első a kiválasztó és értékelő modellekről szól, melyen az Eurodesk Szakmai Keretrendszer és az Eurodesk Mobilitási Tanácsadók kerülnek bemutatásra.

A második workshop címe „információs és motivációs kampányok a mobilitásról és a mobilitási hálózatokról”. Az Eurodesk ezen a workshopon megosztja jó gyakorlatait a hallgatósággal és beszámol a Time to Move kampány szervezéséről.

További információkat itt érhetőek el.Megosztom

2018 NOVEMBER
Idén ősszel folytatódik a DiscoverEU program, melynek keretében  vonattal járhatod be Európát!

Nyáron nagy sikerrel, és hatalmas túljelentkezéssel startolt el idén először az Európai Bizottság programja, melyben a tizennyolc évesek egy Interrail vonatjeggyel járhatták be a kontinenst.

Eurodesk Felmérés 2018

Vettél már részt külföldi mobilitásban és szívesen elmondanád milyen volt? És ha azt mondjuk, hogy még nyerhetsz is vele?

Újra megtelik tartalommal a Time to Move magyar nyelvű honlapja

Ezért épp itt az ideje, hogy felfrissítsük miről is van szó!