Idén ősszel folytatódik a DiscoverEU program, melynek keretében vonattal járhatod be Európát!

2018.10.18. 10:30 Kategória: Aktív részvétel

Nyáron nagy sikerrel, és hatalmas túljelentkezéssel startolt el idén először az Európai Bizottság programja, melyben a tizennyolc évesek egy Interrail vonatjeggyel járhatták be a kontinenst.

Tovább zakatol az idén indult DiscoverEU kezdeményezés.Ha még nem hallottatok erről a lehetőségről, dióhéjban annyit kell tudni, hogy ennek a programnak a keretein belül az Európai Unió 18 éves állampolgárai lehetőséget kapnak arra, hogy ingyenes vonatjegyekkel bejárják Európát.

Nyáron több mint 100 480 fiatal pályázott, akikből csaknem 15000-en utazhattak. Ezekből a számokból kiindulva és a nagy sikerre való tekintettel az Európai Bizottság idén további 12000 jegyet kínál az utazni vágyó ifjúságnak.

Ha további részleteket szeretnél megtudni, érdemes átolvasni a hivatalos programleírást .

Miért érdemes pályázni? A legjobb, ha személyesen győződtök meg róla, hogy a program az előző fordulóban milyen élményeket adott a már kiutazott fiataloknak. Emellett, nézzetek csak rá a DiscoverEU hivatalos oldalára és Facebook vagy Instagram felületeire, ahol bőven találtok majd ösztönzést a részvételre.

Az Európai Bizottság által várhatóan 2018. november 29-én induló programra 2018. december 11.-ig lehet majd jelentkezni, ha megfeleltek az alábbi feltételeknek:

  • „A jelentkezés előfeltétele, hogy a pályázó 2018. december 31-ig betöltse a 18. évet, és utazását 2019. április 15. és október 31. között legfeljebb 30 napos időszakra tervezze.
  • Az érdeklődő fiataloknak az Európai Ifjúsági Portálon kell jelentkezniük.
  • A pályázatok elbírálását és a kedvezményezettek kiválasztását egy értékelő bizottság fogja végezni.
  • A pályázókat 2019. január közepén értesítik az eredményről.”

Ha többet szeretnétek megtudni, akkor kattintsatok a hivatalos sajtóközleményre, vagy kövessétek figyelemmel, az Európai Ifjúsági Portál hivatalos felületét, amelyen hamarosan naprakész információkat találhattok majd.

Ha még mindig kérdésed volna, pillants rá az első fordulóra készült DiscoverEU kisokosra is

Európa arra vár, hogy felfedezd. Élj a lehetőséggel.”Megosztom

2018 NOVEMBER
Eurodesk Felmérés 2018

Vettél már részt külföldi mobilitásban és szívesen elmondanád milyen volt? És ha azt mondjuk, hogy még nyerhetsz is vele?

Újra megtelik tartalommal a Time to Move magyar nyelvű honlapja

Ezért épp itt az ideje, hogy felfrissítsük miről is van szó!

Elstartolt az Európai Szolidaritási testület magyar nyelvű oldala

A Time to Move magyar nyelvű oldalával együtt, elstartolt az European Solidarity Corps, azaz az Európai Szolidaritási Testület magyar nyelvű felülete.