Eurodesk Éves Áttekintés 2017 – Minden, amit hálózatunk a tavalyi évben elért!

2018.06.26. 15:15 Kategória: Nem formális tanulás

Az Eurodesk hálózat nemzetközi szerve minden évben közzéteszi jelentését, melyben összefoglalják eredményeiket, egyben megosztják benne az elmúlt egy év jó módszereit, hasznos tapasztalatait az európai hálózatokkal.

Idén sincsen ez másképp, hiszen megérkezett a tavalyi, 2017-es évet összefoglaló Eurodesk Éves Áttekintés.

Csak dióhéjban: az Eurodesk 2017-ben is töretlen erővel népszerűsítette a nemzetközi lehetőségeket. Az ED hálózat válaszolt csaknem 338.000 megkeresésre, 613.000 példánynyi szóróanyagot jutatott el célcsoportokhoz, míg több mint 3.1 millióan követték a közösségi média felületeken és 10.8 millióan az Eurodesk weboldalakon. Szerte a kontinensen az Eurodesk partnerek több mint 2300 tréninget tartottak, nem kevesebb, mint 40.000 résztvevőnek, akik ezáltal elmélyíthették tudásukat az európai ifjúsági lehetőségekkel kapcsolatban.

Ezeket az impozáns, ám kissé száraz adatokat emészthetőbbé teszi az éves jelentés, melyet színes és érdekes formában most online is áttekinthetsz, ha ide kattintasz.

Külön kiemelendő hogy hazai sikerről is beszámolnak a jelentés, az Együttható Egyesület „Breaking Stereotypes” című programja nyerte el a „Jó gyakorlatok” díját a szolidaritási tevékenységek kategóriában. A programról bővebben tudtok olvasni a kiadvány 19. oldalán. Ezúton is szívből gratulálunk partnerünknek!Megosztom

2018 JÚLIUS
Iratkozz fel az Ugródeszkára, és ugorj külföldre a mi segítségünkkel!

A GDPR május 25-i hatályba lépése óta elfelejtetted magad hitelesíteni az oldalunkon? Esetleg nem is hallottál még az Ugródeszkáról? Iratkozz fel a hírlevelünkre, és értesülj a legjobb és legfrissebb lehetőségekről!

Az Európai Bizottság 1,26 milliárd eurós támogatást javasol az Európai Szolidaritási Testületnek

Az Európai Bizottságban dolgoznak a kezdeményezés utolsó részleteinek tisztázásán, nemsokára elindulhat az Európai Szolidaritási Testület program.

Discover EU – Minden, amit a nagy hajrában tudnod érdemes

Elindult a végső visszaszámlálás a DiscoverEU elstartolásához. Ha még nem hallottál róla, ez az a kezdeményezés, mellyel a 18. életévüket betöltött fiatalok idén nyáron akár 30 napon át, vonaton utazhatják be Európát. A programban való részvételre 2018. június 12-én indul a regisztráció. Ennek apropójából összeszedtük nektek a legfontosabb dolgokat, amiket érdemes tudnotok ezzel a remek lehetőséggel kapcsolatban.