#EUandME – Pontosan miért jó neked, hogy az EU állampolgára vagy?

2018.06.26. 14:08 Kategória: Aktív részvétel

Talán már gondolkodtál rajta, hogy a sok elvont politikai fogalmon, és diplomáciai kifejezéseken kívül pontosan miben is változtatja meg az életedet az Európai Unió?

Az #EUandME kezdeményezés erre a kérdésre szeretne választ adni, öt rövid, közérthető videóval. Ezek egyben arra is szolgálnak, hogy a fiatalokban tudatosuljanak azok a lehetőségek, melyeket az EU intézményei kínálnak a mobilitás, a fenntarthatóság, üzleti, digitális valamint jogi területeken.  Ezekkel az Európai Unió polgárai könnyebben érhetik el céljaikat vagy válthatják valóra az álmaikat. A videókkal egyúttal azt is szeretnék elérni, hogy az EU polgárai ne csak ismerjék ezeket a szervezeteket, hanem tudatosan segítsék is azok munkáját, fennmaradását.

Ha kíváncsi vagy, hogy neked pontosan mit adhat az EU, kattints az alábbi linkre, és nézd végig az érdekes híranyagot!

Érdemes továbbá figyelemmel követned a honlapot, hiszen hamarosan bővítik a tartalmat és különböző versenyeket is meghírdetnekMegosztom

2018 AUGUSZTUS
Iratkozz fel az Ugródeszkára, és ugorj külföldre a mi segítségünkkel!

A GDPR május 25-i hatályba lépése óta elfelejtetted magad hitelesíteni az oldalunkon? Esetleg nem is hallottál még az Ugródeszkáról? Iratkozz fel a hírlevelünkre, és értesülj a legjobb és legfrissebb lehetőségekről!

Az Európai Bizottság 1,26 milliárd eurós támogatást javasol az Európai Szolidaritási Testületnek

Az Európai Bizottságban dolgoznak a kezdeményezés utolsó részleteinek tisztázásán, nemsokára elindulhat az Európai Szolidaritási Testület program.

Discover EU – Minden, amit a nagy hajrában tudnod érdemes

Elindult a végső visszaszámlálás a DiscoverEU elstartolásához. Ha még nem hallottál róla, ez az a kezdeményezés, mellyel a 18. életévüket betöltött fiatalok idén nyáron akár 30 napon át, vonaton utazhatják be Európát. A programban való részvételre 2018. június 12-én indul a regisztráció. Ennek apropójából összeszedtük nektek a legfontosabb dolgokat, amiket érdemes tudnotok ezzel a remek lehetőséggel kapcsolatban.