Az Európai Bizottság 1,26 milliárd eurós támogatást javasol az Európai Szolidaritási Testületnek

2018.06.19. 15:46 Kategória: Ifjúsági mobilitás

Az Európai Bizottságban dolgoznak a kezdeményezés utolsó részleteinek tisztázásán, nemsokára elindulhat az Európai Szolidaritási Testület program.

Az Európai Szolidaritási Testület program az önkéntesség mellett más lehetőségeket (pl. szakmai gyakorlat) is tartalmaz majd a fiatalok számára. A kezdeményezés már aktív, egyelőre az Erasmus+ önkéntesség programban részt vevőkre terjedhet ki.

Az Európai Szolidaritási Testület a tervek szerint több mint 350.000 fiatalnak teszi majd lehetővé, hogy a 2021-2027 közötti időszakban kipróbálhassa magát önkéntesként, gyakornokként vagy munkavállalóként, elsősorban hátrányos helyzetű közösségekben. Ezen kívül a 2020-ig tartó időszakban további 100.000 fiatalt támogathat a program. A kezdeményezés megvalósítására az Európai Bizottság 1,26 milliárd eurós büdzsét javasolt. 

További információkért érdemes átnéznetek az alábbi angol nyelvű anyagokat:Megosztom

2018 SZEPTEMBER
Újra megtelik tartalommal a Time to Move magyar nyelvű honlapja

Ezért épp itt az ideje, hogy felfrissítsük miről is van szó!

Elstartolt az Európai Szolidaritási testület magyar nyelvű oldala

A Time to Move magyar nyelvű oldalával együtt, elstartolt az European Solidarity Corps, azaz az Európai Szolidaritási Testület magyar nyelvű felülete.

Tudod, hogy miket rejt az új címen elérhető Európai Ifjúsági Portál?

Az Európai Ifjúsági Portál évek óta sokkal több tartalmat rejt, mint egyszerű jelentkezési felületeket a DiscoverEU-ra, vagy az Európai Szolidaritási Testületre. Bemutatjuk, hogy pontosan miket találhatsz a portálon!