Az Európai Bizottság 1,26 milliárd eurós támogatást javasol az Európai Szolidaritási Testületnek

2018.06.19. 15:46 Kategória: Ifjúsági mobilitás

Az Európai Bizottságban dolgoznak a kezdeményezés utolsó részleteinek tisztázásán, nemsokára elindulhat az Európai Szolidaritási Testület program.

Az Európai Szolidaritási Testület program az önkéntesség mellett más lehetőségeket (pl. szakmai gyakorlat) is tartalmaz majd a fiatalok számára. A kezdeményezés már aktív, egyelőre az Erasmus+ önkéntesség programban részt vevőkre terjedhet ki.

Az Európai Szolidaritási Testület a tervek szerint több mint 350.000 fiatalnak teszi majd lehetővé, hogy a 2021-2027 közötti időszakban kipróbálhassa magát önkéntesként, gyakornokként vagy munkavállalóként, elsősorban hátrányos helyzetű közösségekben. Ezen kívül a 2020-ig tartó időszakban további 100.000 fiatalt támogathat a program. A kezdeményezés megvalósítására az Európai Bizottság 1,26 milliárd eurós büdzsét javasolt. 

További információkért érdemes átnéznetek az alábbi angol nyelvű anyagokat:Megosztom

2018 AUGUSZTUS
Iratkozz fel az Ugródeszkára, és ugorj külföldre a mi segítségünkkel!

A GDPR május 25-i hatályba lépése óta elfelejtetted magad hitelesíteni az oldalunkon? Esetleg nem is hallottál még az Ugródeszkáról? Iratkozz fel a hírlevelünkre, és értesülj a legjobb és legfrissebb lehetőségekről!

Discover EU – Minden, amit a nagy hajrában tudnod érdemes

Elindult a végső visszaszámlálás a DiscoverEU elstartolásához. Ha még nem hallottál róla, ez az a kezdeményezés, mellyel a 18. életévüket betöltött fiatalok idén nyáron akár 30 napon át, vonaton utazhatják be Európát. A programban való részvételre 2018. június 12-én indul a regisztráció. Ennek apropójából összeszedtük nektek a legfontosabb dolgokat, amiket érdemes tudnotok ezzel a remek lehetőséggel kapcsolatban.