Discover EU – Minden, amit a nagy hajrában tudnod érdemes

2018.06.07. 14:38 Kategória: Ifjúsági mobilitás

Elindult a végső visszaszámlálás a DiscoverEU elstartolásához. Ha még nem hallottál róla, ez az a kezdeményezés, mellyel a 18. életévüket betöltött fiatalok idén nyáron akár 30 napon át, vonaton utazhatják be Európát. A programban való részvételre 2018. június 12-én indul a regisztráció. Ennek apropójából összeszedtük nektek a legfontosabb dolgokat, amiket érdemes tudnotok ezzel a remek lehetőséggel kapcsolatban.

A DiscoverEU az Európai Bizottság egy olyan, első ízben induló európai kezdeményezése, mely az idén tizennyolcadik életévüket betöltő fiatalokat ajándékozza meg egy vasúti utazási utalvánnyal. A most kezdődő programban az Európai Unió tagállamaiból 15.000 fiatal vehet részt, mely Magyarország lakosságának arányában 287 főt jelent. A részletes pályázási feltételeket az Európai Ifjúsági Portálon az alábbi linken érheted el de pár pontban érdemes átfutni a legfontosabbakat.

Akkor utazhatsz, ha:

  1. 2018. július 1-jén már elmúltál 18 éves (azaz 1999. július 2. és 2000. július 1. között születtél);
  2. állampolgára vagy a 28 EU-s tagállam valamelyikének;
  3. az internetes jelentkezési lapon megadod a személyazonosító igazolványuk vagy útleveled számát;
  4. utazásodat az EU 28 tagállamának valamelyikében kezded meg;
  5. az utazásod előreláthatólag  2018. július 9. és szeptember 30. között zajlik;
  6. legalább 1 napig és legfeljebb 30 napig kívánsz utazni;
  7. legalább 1 és legfeljebb 4 másik uniós országba utazol el;
  8. vállalod, hogy a későbbiekben a  DiscoverEU nagyköveteként működsz együtt velünk.

FONTOS! A DiscoverEU kezdeményezés csak az utazás költségeinek támogatására irányul, tehát a szállás, étkezés, illetve egyéb kiadások az utazó fiatalokat terhelik.

Ha jól beszélsz angolul és érdekel, hogy honnan ered a kezdeményezés ötlete, érdemes átböngészned a DiscoverEU hivatalos honlapját is , valamint követned a Facebook (https://www.facebook.com/youdiscoverEU/) oldalukat, esetleg Twitteren vagy Instagramon rákeresni #DiscoverEU hashtagre.

Mivel 2018 az Európai Kulturális Örökség Éve, ezért azok a helyszínek, ahol ehhez kapcsolódó érdekes kulturális programok valósulnak meg, előnyt fognak élvezni a kiválasztási folyamatban (ezekről részletes listát itt találsz). Ha valami másra vágysz, és kicsit eltérnél a fősodortól, akkor vess egy pillantást korábbi cikkünkre, melyben számos olyan nyitott emlékhelyet találhatsz, mely megérhet egy látogatást.

A korábban említett online kiválasztási folyamat 2018. június 12-én, déli 12 órakor kezdődik az Európai Ifjúsági Portálon és két hétig, 2018. június 26-ig tart. A személyes adataid megadása után 5 kvízkérdést fogsz kapni az Európai Unió fiatalokat érintő programjaival, illetve a 2019-es európai parlamenti választással kapcsolatosan.

Az előző hetekben számos kérdést kaptunk a programmal kapcsolatban, melyek többnyire arról érdeklődtek, hogy tudtok-e majd csoportban utazni, vagy, hogy azok az országok is beleszámítanak a négy országba, amelyeken átutazol. Jó hír, hogy a leggyakrabban feltett kérdésekre mind van válaszunk, melyeket ide kattintva tudsz átnézni.

Reméljük felkeltettük az érdeklődésedet. de ha felmerültek benned további kérdések, iratkozz fel a honlap alján található sávban a hírlevelünkre, vagy kerülj velünk kapcsolatba. Érdemes követni minket Facebookon is, hiszen naponta osztunk meg híreket, nem csak a DiscoverEU-val kapcsolatban
.

Európa arra vár, hogy felfedezd. Élj a lehetőséggel.”Megosztom

2018 SZEPTEMBER
Újra megtelik tartalommal a Time to Move magyar nyelvű honlapja

Ezért épp itt az ideje, hogy felfrissítsük miről is van szó!

Elstartolt az Európai Szolidaritási testület magyar nyelvű oldala

A Time to Move magyar nyelvű oldalával együtt, elstartolt az European Solidarity Corps, azaz az Európai Szolidaritási Testület magyar nyelvű felülete.

Tudod, hogy miket rejt az új címen elérhető Európai Ifjúsági Portál?

Az Európai Ifjúsági Portál évek óta sokkal több tartalmat rejt, mint egyszerű jelentkezési felületeket a DiscoverEU-ra, vagy az Európai Szolidaritási Testületre. Bemutatjuk, hogy pontosan miket találhatsz a portálon!