Szavazz a kedvenc nyitott emlékhelyedre!

2018.06.07. 10:33 Kategória: Nem formális tanulás

A #DiscoverEU vagy éppen a nyári vakáció lázas tervezgetése közben vagy és még mindig felírnál pár látványosságot a listádra? Böngészd át az alábbi felsorolást és válassz úti célt!

Az Imago Mundi nevű szardíniai független non-profit szervezet azt tűzte ki célul, hogy népszerűsíti azokat az európai emlékhelyeket, melyek ugyan nincsenek rajta a világörökségi listán, mégis jelentőséggel bírnak közös európai kultúránk szempontjából. A szervezet célja hogy felhívja a figyelmet ezekre a kevésbé ismert emlékhelyekre. A projekt szoros összefüggésben van az Europa Nostra 2018-as Kulturális Örökség Évével, mely közönségdíjjal jutalmazza a legtöbb szavazatot kapott nevezetességet.

A projekt több ponton is kötődik az ifjúsághoz, ezért érdemes számon tartanotok. Egyrészt a hamarosan induló #DiscoverEU keretein belül, az EU ajánlásából érdemes európai emlékhelyeket is az útitervbe építeni, melyhez az alábbi lista remek alapanyagot biztosít.

Másrészt pedig a felsorolt emlékhelyeken a későbbiekben szeretnének ingyenes idegenvezetéseket szervezni, melyeken helyi fiatalok kalauzolnák a külföldi turistákat. Ez remek lehetőséget kínál ahhoz, hogy kipróbáld magad nemzetközi légkörben, miközben idegen nyelven mesélsz a hozzád közel álló látványosságról.

További részletek a linkben.

Szavazási határidő: 2018. június 10.Megosztom

2018 JÚNIUS
Iratkozz fel az Ugródeszkára, és ugorj külföldre a mi segítségünkkel!

A GDPR május 25-i hatályba lépése óta elfelejtetted magad hitelesíteni az oldalunkon? Esetleg nem is hallottál még az Ugródeszkáról? Iratkozz fel a hírlevelünkre, és értesülj a legjobb és legfrissebb lehetőségekről!

Az Európai Bizottság 1,26 milliárd eurós támogatást javasol az Európai Szolidaritási Testületnek

Az Európai Bizottságban dolgoznak a kezdeményezés utolsó részleteinek tisztázásán, nemsokára elindulhat az Európai Szolidaritási Testület program.

Discover EU – Minden, amit a nagy hajrában tudnod érdemes

Elindult a végső visszaszámlálás a DiscoverEU elstartolásához. Ha még nem hallottál róla, ez az a kezdeményezés, mellyel a 18. életévüket betöltött fiatalok idén nyáron akár 30 napon át, vonaton utazhatják be Európát. A programban való részvételre 2018. június 12-én indul a regisztráció. Ennek apropójából összeszedtük nektek a legfontosabb dolgokat, amiket érdemes tudnotok ezzel a remek lehetőséggel kapcsolatban.