Komponálj zeneművet a Fiatal Közönség 2018 Zenei Díjra

2018.05.07. 13:48 Kategória: Aktív részvétel

Szabadidődben zeneműveket komponálsz melyek társadalmi témákra rezonálnak? Itt az ideje hogy hallasd a hangod!

A Fiatal Közönség Zenei Díj (Young Audiences Music Awards) azoknak az ifjúsági kezdeményezéseket keresi amelyek valamilyen kreatív ötlet vagy innováció segítségével szeretnék megújítani a klasszikus zenét úgy, hogy az a fiatalok számára is jobban érthetőbb, fogyaszthatóbb legyen.

A versenyre a világ bármely tájáról nevezhetnek iskolák, civil szervezetek, közösségek, zenekarok vagy akár egyéni szerzők.

A pályázatokban olyan egyedi hangvételű zeneműveket várnak, melyek társadalmi ügyeket ábrázolva képesek beinditani a fiatalok fantáziát és érzelmileg megérinteni a hallgatóságot, ezzel ösztönözve őket aktívabb szerepvállalásra.

A következő kategóriákban ítélnek oda díjakat:

  • Legjobb kamara-együttes ifjúsági kategóriában
  • Legjobb nagy-együttes ifjúsági kategóriában
  • Legjobb Opera ifjúsági kategóriában

A díjakon túl továbbá pénzjutalomban részesülnek az “Év produkciója” (2000€) és a “Közönségdíj” (1000€) kategóriák legjobbjai, melyeket az összes nevező legjobb négy munkája közül választanak majd ki.

A nyerteseket YAMSession 2018 című rendezvény keretein belül hírdetik ki, mely 2018. szeptember 17.-én kezdődik a spanyolországi Santiago de Compostella-ban.

A pályázási határidő: 2018. június 1.  17:00

További információkért érdemes végigböngészni a hivatalos honlapot.Megosztom

2018 MÁJUS
Szeretnéd felfedezni Európát idén nyáron?

Épp 18 éves vagy, és szeretnéd beutazni Európát? Akkor bizonyára érdekelni fog a 2018 júniusában induló új európai uniós kezdeményezés, melynek keretében az Európai Bizottság kiválaszt a jelentkezők közül maximum 15 ezer lelkes fiatalt, aki európai utazási igazolvánnyal bejárhatja Európát.

Ismered már az Eurodesk Database lehetőségeit?

Ha nem, akkor olvasd el rövid kalauzunkat, hogy a jövőben minden érdekes lehetőség, felhívás, pályázat eljusson hozzád.

Eurodesk Awards 2018 – Bejelentették a Győzteseket!

Az Eurodesk Díjat (Eurodesk Awards) 2011-ben hozták létre abból a célból, hogy Európa szerte összegyűjtsék az Eurodesk hálózat multiplikátorok inspiráló, újító ötleteit, és európai szinten közzé tegyék azokat, mint követendő jó példákat.