Utazz céllal! - Értékteremtő önkéntesség a világ körül

2018.05.03. 12:51 Kategória: Ifjúsági mobilitás

Utazásra sarkalló vizuális ingerekben manapság nincs hiány, nem is csoda, ha neked is beindul a fantáziád, és akár azonnal el is indulnál.

Autentikus élmények reményében az Egyesek Ifjúsági Egyesület által kínált nemzetközi önkéntes táborok ideális választás, ha szeretnéd elkerülni az unalmas turista köröket.

A világon csaknem hatvan országban, több mint kétezer önkéntes tábort szerveznek a változatos profilú közösségek.

Ezeken nemzetközi résztvevők segítségével adnak választ a helyi kihívásokra, a lista pedig kimerítő: teknősbéka mentés, gyerektábor szervezés, iskola építés, fogyatékékkal élők

foglalkoztatása, templomok újjáépítése, fesztivál szervezés és a többi. Országtól és helyi sajátosságoktól függ, hogy az adott közösségnek mire van szüksége, közös pont azonban az önkéntesek hozadéka.

Az úgynevezett workcamp-ek titka ugyanis abban a kombinációban rejlik, melyet a te nyitottságod és a helyi befogadókészség alkotnak. Egyedi kalandokra, értékes időtöltésre, maradandó kapcsolatokra tehetsz szert általuk.

A részleteket itt megtalálod.

Kérdésekkel a honlapon megadott elérhetőségeken túl, Dupák Anna koordinátort is keresheted az outgoing@egyesek.hu email címen. Az egyesület szívesen tart tájékoztatókat, akár iskolai rendezvények keretein belül is, így intézmények jelentkezését is várják.

Sőt, ha valaki tábort szeretne fogadni, abban is tud segíteni az Egyesek, írj bátran a megadott címre!

 Megosztom

2018 MÁJUS
Szeretnéd felfedezni Európát idén nyáron?

Épp 18 éves vagy, és szeretnéd beutazni Európát? Akkor bizonyára érdekelni fog a 2018 júniusában induló új európai uniós kezdeményezés, melynek keretében az Európai Bizottság kiválaszt a jelentkezők közül maximum 15 ezer lelkes fiatalt, aki európai utazási igazolvánnyal bejárhatja Európát.

Ismered már az Eurodesk Database lehetőségeit?

Ha nem, akkor olvasd el rövid kalauzunkat, hogy a jövőben minden érdekes lehetőség, felhívás, pályázat eljusson hozzád.

Eurodesk Awards 2018 – Bejelentették a Győzteseket!

Az Eurodesk Díjat (Eurodesk Awards) 2011-ben hozták létre abból a célból, hogy Európa szerte összegyűjtsék az Eurodesk hálózat multiplikátorok inspiráló, újító ötleteit, és európai szinten közzé tegyék azokat, mint követendő jó példákat.