Pályázz és vegyél részt „A Jövő az Örökségünk” találkozón

2018.04.26. 15:24 Kategória: Aktív részvétel

Kulturális területen dolgozol pályakezdőként, esetleg diákként érdeklődsz a kulturális örökségek iránt? Szeretnél ötleteket cserélni és közös projekteken dolgozni hasonlóan eltökélt fiatalokkal? Csatlakozz hozzánk, és vegyél részt a „Jövő az Örökségünk” találkozón!

A Kulturális Örökség Európai évének keretein belül megvalósuló „Jövő az Örökségünk” találkozót 2018. június 19-22. között rendezik meg Berlinben, az Európai Kulturális Örökség „Közös Örökség, Közös Értékek” csúcstalálkozóhoz kapcsolódóan.

A kulturális örökség generációkon átívelve köti össze az embereket, és kulcsszerepet játszik abban, hogy egészséges és befogadó lehessen egy társadalom. A találkozó célja nem más, mint hogy összehozza azokat a fiatalokat a kontinens minden pontjáról, akik átérzik ennek a jelentőségét, és közösen dolgoznának a kulturális örökség megőrzésén.

Olyan tanulók, fiatal szakmabeliek vagy önkéntesek jelentkezését várjuk, akik 18-30 év közöttiek, a kulturális értékmegőrzés területén dolgoznak és van olyan projektötletük, melyet szívesen vitatnának meg nemzetközi közegben.

A találkozó programja rendkívül interaktív, hiszen bemutatnak jelenleg is sikeresen futó kulturális örökségvédelmi projekteket szerte a kontinensről. Emellett a szervezők igyekeznek felhívni a figyelmet a közös értékeinkre, valamint támogatni az egyéni kezdeményezéseket.

A találkozó továbbá hozzájárul a résztvevők szakmai fejlődéséhez, közös tanulmányi és tapasztalati lehetőségeket biztosítva, és nagy hangsúlyt fektetve a generációk közötti tapasztalatcserére is.

A találkozó megvalósításában kulcsfontosságú szerepet vállalnak Észak-Brabant, Gelderland és Overijssel holland tartományok, illetve a Szellemi Örökség Hollandiai Központja (KIEN), akik az Europa Nostrával és a berlini találkozó szervezőivel közösen menedzselik a projektet és várják a jelentkezők pályázatait, illetve részvételét a programban.

Tudj meg többet a találkozóról  és töltsd le a pályázati felhívást PDF formátumban. Megosztom

2018 MÁJUS
Szeretnéd felfedezni Európát idén nyáron?

Épp 18 éves vagy, és szeretnéd beutazni Európát? Akkor bizonyára érdekelni fog a 2018 júniusában induló új európai uniós kezdeményezés, melynek keretében az Európai Bizottság kiválaszt a jelentkezők közül maximum 15 ezer lelkes fiatalt, aki európai utazási igazolvánnyal bejárhatja Európát.

Ismered már az Eurodesk Database lehetőségeit?

Ha nem, akkor olvasd el rövid kalauzunkat, hogy a jövőben minden érdekes lehetőség, felhívás, pályázat eljusson hozzád.

Eurodesk Awards 2018 – Bejelentették a Győzteseket!

Az Eurodesk Díjat (Eurodesk Awards) 2011-ben hozták létre abból a célból, hogy Európa szerte összegyűjtsék az Eurodesk hálózat multiplikátorok inspiráló, újító ötleteit, és európai szinten közzé tegyék azokat, mint követendő jó példákat.