Ismered már az Eurodesk Database lehetőségeit?

2018.04.23. 16:30 Kategória: Nem formális tanulás

Ha nem, akkor olvasd el rövid kalauzunkat, hogy a jövőben minden érdekes lehetőség, felhívás, pályázat eljusson hozzád.

Az elmúlt hetekben részben átalakult a holnapunk. Ez annak köszönhető, hogy sikeresen integráltuk a nemzeti honlapunkba az Eurodesk Database-t, azt az adatbázist, amely kategóriák szerint gyűjti össze, és az általad beállított szempontok szerint szűri le a számodra legjobb lehetőségeket.

Vessünk egy pillantást arra, hogy hol érhetitek el a legkönnyebben ezeket az értesítéseket.

Az eurodesk.hu főoldalán a fenti menüsorban vörössel kijelölt Aktuális Nemzetközi Lehetőségek pontra kattintva egyből a nemzetközi adatbázisra juthatsz, és már kezdődhet is a böngészés.

A legizgalmasabb felhívásokat, kezdeményezéseket magyarul is megtalálod amennyiben a térkép alatti egyes menüpontokat használod. Ezek a következők:

Tanulás – Itt főleg tanulmányi ösztöndíjakat és az Erasmus+ mobilitás felsőoktatási részével kapcsolatos lehetőségeket találhatod de ide kerül minden olyan képzési lehetőség melyben oktatási tevékenység zajlik. 

Önkéntesség – Itt várnak a legfrissebb nemzetközi önkéntes lehetőségek, beleértve a kifutó Európai Önkéntes Szolgálatot (EVS-t), az European Solidarity Corps-t és egyebeteket.

Gyakornokság – Ha szeretnéd szakmai karrieredet külföldi tapasztalattal is színesíteni, érdemes figyelned ezt a menüpontot, hiszen az Európai Bizottság állandó jelleggel hirdet szakmai gyakorlati lehetőségeket egyes intézményeibe.

Részvétel – Ez alatt a fül alatt főként a rövid ifjúsági cseréket (Youth Exchanges) találhatsz, valamint az összes pályázatot, melyre fiatalok jelentkezését várják.

Ösztöndíjak – Az itt található menüpontba kerülnek azok a pályázati lehetőségek, melyeket az EU-s szervek mellett egyéb más nemzetközi civil szervezetek és alapítványok hirdetnek fiatalok és fiatalokkal dolgozó szervezetek számára

Az adatbázissal frissült oldalunkon kívül pedig továbbra is érdemes feliratkoznotok a hírlevelünket, amelyben havi rendszerességgel tájékoztatunk titeket az adatbázisban is elérhető lehetőségekről! Erre a honlap alján található sávban tudtok feliratkozniMegosztom

2018 MÁJUS
Szeretnéd felfedezni Európát idén nyáron?

Épp 18 éves vagy, és szeretnéd beutazni Európát? Akkor bizonyára érdekelni fog a 2018 júniusában induló új európai uniós kezdeményezés, melynek keretében az Európai Bizottság kiválaszt a jelentkezők közül maximum 15 ezer lelkes fiatalt, aki európai utazási igazolvánnyal bejárhatja Európát.

Eurodesk Awards 2018 – Bejelentették a Győzteseket!

Az Eurodesk Díjat (Eurodesk Awards) 2011-ben hozták létre abból a célból, hogy Európa szerte összegyűjtsék az Eurodesk hálózat multiplikátorok inspiráló, újító ötleteit, és európai szinten közzé tegyék azokat, mint követendő jó példákat.

Lezajlott az Eurodesk Multiplikátorok tavaszi Országos Találkozója

Az Eurodesk hálózat tagjai a márciusi hosszú hétvége előtt három napos találkozón vettek részt a Budapesti Európai Ifjúsági Központban.