European Space Camp 2018

2018.03.08. 13:02 Kategória: Ifjúsági mobilitás

Lődd ki magad egy rakétával Norvégiába!

Időpont: 2018. augusztus 9-16.
Helyszín: Andøya Rakéta Központ, Norvégia

Az Európai Űr Tábor augusztus 9-16. között kerül megrendezésre a norvégiai Andøya Rakéta Központban. Az angol munkanyelvű táborba, a szervezők minden olyan 17-20 év közötti középiskolás jelentkezését várják, akik gyermekkoruk óta űrhajókról és az univerzum felfedezéséről álmodnak, érdeklődnek a világűr és a rakéta-technika iránt, valamint rendelkeznek fizikai és matematikai előképzettséggel.

A résztvevők egy hét alatt igazi rakétatudósok módjára technikai kisérleteket folytathatnak, megismerkedhetnek a rakétafejlesztés alapjaival, valamint gyakorlatban is kipróbálhatják és elmélyíthetik eddigi tudásukat az alkalmazott tudományok terén. Csapatokban dolgozva tanulhatják meg, hogy hogyan tudnak együttműködni és kamatoztatni kreativitásukat.

A programban a kézügyességet igénylő felaladoktól kezdve, a társas együttléten keresztül egészen a rakéták kilövésééig sokminden megtalálható, így egészen biztos hogy a jövő űr-mérnökei nem fognak unatkozni a messzi északon!

Jelentkezési határidő: 2018. április 01.

További részleteket itt tudhatsz megMegosztom

2018 MÁRCIUS
Lezajlott az Eurodesk Multiplikátorok tavaszi Országos Találkozója

Az Eurodesk hálózat tagjai a márciusi hosszú hétvége előtt három napos találkozón vettek részt a Budapesti Európai Ifjúsági Központban.

Járd be ingyen Európát közép suli után!

Az Európai Bizottság ingyen vonatjegyekkel népszerűsítené a kulturális értékeket a fiatalok körében!

Változások az önkéntesek biztosításában

Megváltoztak az Erasmus+ nemzetközi önkéntes projektjeiben részt vevők biztosításának részletei.