Járd be ingyen Európát közép suli után!

2018.03.06. 12:24 Kategória: Ifjúsági mobilitás

Az Európai Bizottság ingyen vonatjegyekkel népszerűsítené a kulturális értékeket a fiatalok körében!

Itt a lehetőség, hogy az érettségi bizonyítványod mellé egy Interrail vonatbérletet is szerezz, mellyel beutazhatod az egész EU-t.

Március elején az Európai Bizottság az Európai Parlament kezdeményezésére döntött arról, hogy minden 18. életévét betöltött európai fiatal számára egy ingyenes Interrail vasúti bérletet ajándékozna. Ezzel a remek lehetőséggel végzősök tízezrei előtt nyílna meg az út, hogy a nyári szünetben az egész EU területén oda utazhassanak, ahová csak akarnak.

Az Európai Parlament azt reméli, hogy az utazások során a fiatalok új európai helyszíneket és kultúrákat ismernek meg, és közben megannyi tapasztalatot szereznek, ezáltal erősítve az európai identitástudatukat és közös értékeink tiszteletét.

Ez a kezdeményezés jól illeszkedik az EU azon irányelveihez, melyek  a tanulmányi mobilitást, az aktív részvételt, a társadalmi befogadást és a szolidaritást hivatottak népszerűsíteni a felnövő generáció körében, így különös figyelmet fordítanak a mozgáskorlátozottak utaztatására is.

Érdemes résen lenni a lehetősséggel kapcsolatban, hiszen a hamarosan induló népszerűsítő kampány részeként az első utazókat egy verseny keretében választják ki.

A szerencsések már idén nyáron utazhatnak, elsősorban vonattal, de tervben vannak egyéb alternatív lehetőségek is a célba éréshez.

Ha a fentiek felkeltették az érdeklődésedet, további részleteket itt olvashatsz, angol nyelven.  

Nincs más hátra, mint bepakolni a nyárra és kalandra fel az érettségi után!Megosztom

2018 MÁRCIUS
Lezajlott az Eurodesk Multiplikátorok tavaszi Országos Találkozója

Az Eurodesk hálózat tagjai a márciusi hosszú hétvége előtt három napos találkozón vettek részt a Budapesti Európai Ifjúsági Központban.

European Space Camp 2018

Lődd ki magad egy rakétával Norvégiába!

Változások az önkéntesek biztosításában

Megváltoztak az Erasmus+ nemzetközi önkéntes projektjeiben részt vevők biztosításának részletei.