Fiataloknak indít önkéntes programot a Magyar Vöröskereszt

2018.01.10. 10:33 Kategória: Aktív részvétel

Önkéntes programot indított a Magyar Vöröskereszt 18 és 22 év közötti fiataloknak.

A program 2018. január 1. – 2020. december 31. között kerül megvalósításra.

A vöröskereszt olyan pályaválasztás előtt álló fiatalok jelentkezését várja, akik szívesen megismerkednének a szervezet munkájával.  Egyfajta pályaválasztást segítő programként tekintünk a kezdeményezésre – tette hozzá a főigazgató-helyettes.

A fiatalokat négyféle  tevékenységbe szeretnék bevonni:

  • szociális munka
  • elsősegélynyújtás
  • véradásszervezés
  • és a szervezet katasztrófavédelemmel kapcsolatos munkáját is megismerhetik.

A jelentkezők B kategóriás jogosítványhoz juthatnak és nyelvi képzéseken vehetnek részt. A program 2020 decemberéig tart, 182 önkéntes bevonását vállalták.

Az önkéntes programra február elsejétől online lehet jelentkezni a voroskereszt.hu oldalon.

Egyelőre kilenc megyében – Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Zala – indult el a program, ezekben a megyékben személyesen is lehet jelentkezni a vöröskereszt irodáiban.Megosztom

2018 DECEMBER
Elnyerte az Új Nemzedék Díját a H52

Eurodesk partnerünk, a H52 Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér „Nyár52 – Minden napra egy program” című projektje kapta az Új Nemzedék Díját.

Segítsünk másokon, mert a mások is mi vagyunk!

Az önkéntesség világnapja remek alkalom arra, hogy végiggondoljuk, mi milyen módon segíthetünk másoknak. Ezért tartották december 5-én a 2018-ban elindult uniós program, az Európai Szolidaritási Testület nyitórendezvényét Budapesten.

Lezajlott az őszi Eurodesk Országos Találkozó

Az Eurodesk idei második országos találkozóján a hálózat valamennyi partnere képviseltette magát. A székesfehérvári eseményen a résztvevők újraválasztották a régiós koordinátorokat, valamint az Eurodesk Minősítő Képzés keretében bővítették ismereteiket többek között a kommunikáció területén.