UNESCO: Fenntartható fejlődési célok oktatása - Tanulási célok

2017.12.05. 10:48 Kategória: Aktív részvétel

Az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (EKE OFI) fordításában és kiadásában jelent meg az UNESCO: Fenntartható fejlődési célok oktatása - Tanulási célok című kiadványa magyar nyelven, elektronikus formában.

A Fenntartható fejlődési célok oktatása - Tanulási célok címmel megjelent kiadvány elsősorban az oktatásban dolgozók számára készült útmutató, mely különösen a fenntarthatóságra nevelés segítségével kíván segítséget nyújtani a fenntartható fejlődési célok eléréséhez. Az útmutató a fenntartható fejlődési célokhoz tanulási célokat határoz meg, valamint témaköröket és tanulási tevékenységeket ajánl. Különböző szintű megvalósítási módszereket is bemutat a tanfolyam-kidolgozástól a nemzeti stratégiákig.

A kiadvány itt érhető el magyar nyelven.

Az angol nyelvű kiadvány pedig ezen a linken érhető el.Megosztom

2017 DECEMBER
Egyéves lett az Európai Szolidaritási Testület

December 7-én ünnepelte első születésnapját az Európai Szolidaritási Testület, mely az Európai Bizottság kezdeményezésére 2016-ban kezdte meg a működését. Az azóta eltelt egy évben összesen 42 745 fiatal jelentkezett a testületbe a tagállamokból. Közülük 2166-an már meg is kezdték a munkát 1434 szervezetnél.

Erasmus+ önkéntesség 2018-ban is!

2018 elején még változatlan formában lehet önkéntes tevékenységekre pályázni az Erasmus+ programban.

Legyen élmény az önkénteskedés!

Az Önkéntesek Nemzetközi Napján – december 5-én – az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) korábbi résztvevői bebizonyították, hogy külföldön önkénteskedni óriási élmény, hatékony tanulási folyamat és nagyszerű önismereti lehetőség.