Újra lehet jelentkezni EU tanórára!

2017.10.18. 10:34 Kategória: Nem formális tanulás

Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája a 2017-2018-as tanévben is folytatja 2011 szeptemberében indított ingyenes, interaktív ismeretterjesztő foglalkozásait, az "EU-órákat". A foglalkozások általános - és középiskolás csoportok számára indulnak, a programok helyszíne a Millenáris parkban található Európa Pont, a részvételhez előzetes regisztráció szükséges.

A projekt célja, hogy az európai uniós ismeretek terjesztésével, átadásával olyan gyakorlatias témákban igazodjanak el az érdeklődő fiatalok, mint például az önéletrajzírás, munkavállalás az EU-ban, ösztöndíjak felkutatása vagy cserediákprogramokban való részvétel.
A program keretében az alábbi modulok közül lehet választani:

  • EU - a tE Utad!
  • A vén Európa
  • EUlabirintus
  • Játssz Európát!
  • EU365
  • egyéb, speciális modul

Az EU-óra programjaira szeptembertől egészen márciusig lehet előzetesen jelentkezni, minden kedden és szerdán 10.00 és 12.00 órai kezdettel várjuk egy ingyenes, érdekes, de mindenekelőtt izgalmas foglalkozással a gyerekeket és a fiatalokat. Az órák időtartama 90 perc, a csoport létszáma legfeljebb 35 fő.

Jelentkezéshez az alábbi űrlap kitöltése szükséges.

A hivatalos felhívás pedig itt tekinthető meg.Megosztom

2017 NOVEMBER
Elindult az Euroscola-játék!

Az Euroscola-program keretében, az Európai Parlament támogatásával, évente körülbelül 300 magyar középiskolás diák látogathat el az Európai Parlamentbe, hogy az EP munkájával megismerkedjen és egy napra az EP-képviselők bőrébe bújhasson, miközben nyelvtudását is gyakorolja.

Erasmus+ pályázatíró rendezvény

A Tempus Közalapítvány őszi rendezvényein a 2018-as mobilitási és stratégiai partnerségi pályázatok elkészítésében nyújtanak praktikus segítséget leendő pályázóiknak.

MOOCyouth: Erasmus+ Ifjúság részleteiben online kurzus

Negyedik alkalommal indul a MOOCyouth Erasmus+ támogatási lehetőségek témában.