„4 FOR EUROPE” - országos középiskolás vetélkedő

2017.09.28. 13:01 Kategória: Aktív részvétel

A magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája uniós témájú versenyt szervez középiskolás diákoknak.

Tervezett időpont: 2017. december 8.
Helyszín: Katona József Könyvtár, Kecskemét, Piaristák tere 8. 

A vetélkedő menete:

  • Online forduló - I. forduló Az első forduló az Európai Unióval, különösképpen annak intézményeivel kapcsolatos feladatokból áll, amelyeket a verseny weboldalán oldhatnak meg a csapatok. Az első forduló kezdete: 2017. október 09., 08.00 óra A feladatok megoldási határideje: 2017. október 20., 24.00 óra
  • Regionális döntők - II. forduló Az első forduló összesített eredménye alapján minden régióból a 10 legjobb csapat kap meghívást a regionális döntőkbe. A regionális döntőkbe - főszabályként - egy iskolából legfeljebb két csapat juthat be. Időpont: 2017. november 14. és november 20. között kerülnek megrendezésre az adott régióban található valamelyik megyeszékhelyen. A pontos helyszínek a játék honlapján lesznek olvashatók.
  • Országos döntő - III. forduló Az országos döntőbe az előző fordulók 6, és az összesített eredmények alapján a három legjobb második helyezett csapat kap meghívást. Tervezett időpont: 2017. december 8. Helyszín: Katona József Könyvtár, Kecskemét, Piaristák tere 8.

A teljes felhívás itt érhető el.Megosztom

2017 OKTÓBER
Csatlakozz a Time to Move pólókészítő versenyhez

A Time to Move kampány egy eseménysorozat, amit az Eurodesk hálózat tagjai valósítanak meg Európa szerte októberben, azzal a céllal, hogy minél több fiatal ismerje meg a mobilitási lehetőségeket.

Miért fontos Európa?

Mi az EU legégetőbb problémája? Hogyan lehetne megoldani? A Why Europe Matters kezdeményezés lehetőséget biztosít 16-25 éves fiataloknak, hogy véleményük, ötleteik eljussanak az EP döntéshozóig.

Légy az Európai Parlament Facebook oldalának kezelője egy napra!

Az Európai Parlament versenyt ír ki a Facebook oldaluk egy napig tartó kezelésé.