Európai Parlament Nagykövet Iskolája program

2017.08.22. 11:06 Kategória: Aktív részvétel

Az Európai Parlament 2017-től minden tagállamban elndította Nagykövet Iskolája programját. A program célja a fiatalok figyelmének felkeltése Európa és az európai parlamenti demokrácia iránt: a tanév során különféle iskolán belüli és kívüli programon keresztül aktív ismereteket nyújtva nekik az Európai Unióról és különösen az Európai Parlamentről.

Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 26.

Célcsoport

A programban a magyarországi középfokú oktatási intézmények vehetnek részt. Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája törekszik arra, hogy a programban gimnáziumok, szakgimnáziumok és szakközépiskolák egyaránt részt vegyenek. 
A program keretében egy koordinátor pedagógus és a vele dolgozó elkötelezett diákcsoport munkája alapozza meg az iskola felkészülését a minősítést jelentő plakett tanév végi elnyerésére, majd a Nagykövet Iskolája programban való további részvétel folytatására.
A tanéveken átnyúló program úgy épül fel, hogy minden tanévben új iskolák csatlakoznak.

A teljes felhívás és a jelenetkezési lap itt található.Megosztom

2017 SZEPTEMBER
BeActive - Európai Sporthét

Mozogj együtt Európával egy hétig!

Az Unió helyzete 2017-ben: Fogjuk be a szelet vitorláinkba!

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a mai napon Strasbourgban, az Európai Parlament tagjai előtt megtartotta az Unió helyzetét értékelő 2017. évi beszédét.

Ha ifjúsági projektet tervezel, erre a 7 dologra mindenképp figyelj!

Mitől lesz egy ötlet ifjúsági projekt? Mit takar a sokszor hallott, bűvös nemformális tanulás?