Bevonás.Tájékoztatás.Megerősítés.

2017.09.12. 11:27 Kategória: Nem formális tanulás

Elkészült egy korábbi, az Eurodesk, a European Youth Information and Counselling Agency (ERYICA), és a European Youth Card Association (EYCA) által közösen kidolgozott kiadvány (Állásfoglalás) gyakorlatorientált része, melyben nemzetközi jó példák kerülnek bemutatásra.

A jelenlegi kiadványban szereplő bevált gyakorlatok négy különböző kategóriába sorolhatók: tanulás és foglalkoztatás, mobilitás és integráció, digitális eszközök és személyes konzultáció, tanácsadás.

A kiadványban találhattok jól bevált eszközöket, esettanulmányokat, valamint olyan szolgáltatások bemutatását, melyeknek az a célja, hogy ösztönözzék az ifjúságot és az információs dolgozókat az innovációra és az egymástól való tanulásra.

A kiadvány itt érhető el.Megosztom

2017 DECEMBER
Pályaorientáció 4.0: Új készségeket támogató innovatív gyakorlatok

A Euroguidance hálózaton belül működő Határmenti együttműködés minden évben nemzetközi konferenciát szervez a résztvevő országok pályaválasztással foglalkozó szakembereinek, amelynek elsődleges célja a jó gyakorlatok terjesztése és a nemzetközi szintű tudásmegosztás.

Elindult az Euroscola-játék!

Az Euroscola-program keretében, az Európai Parlament támogatásával, évente körülbelül 300 magyar középiskolás diák látogathat el az Európai Parlamentbe, hogy az EP munkájával megismerkedjen és egy napra az EP-képviselők bőrébe bújhasson, miközben nyelvtudását is gyakorolja.

Újra lehet jelentkezni EU tanórára!

Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája a 2017-2018-as tanévben is folytatja 2011 szeptemberében indított ingyenes, interaktív ismeretterjesztő foglalkozásait, az "EU-órákat". A foglalkozások általános - és középiskolás csoportok számára indulnak, a programok helyszíne a Millenáris parkban található Európa Pont, a részvételhez előzetes regisztráció szükséges.