Kiosztották a „Magyarországért Európában” díjat

2017.05.17. 09:51 Kategória: Aktív részvétel

A díjjal az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és a Miniszterelnökség közösen elismerik azokat, akik hosszú időn keresztül folytatott, kiemelkedő teljesítményükkel képviselték és terjesztették az Európai Unió alapértékeit Magyarországon, és jelentősen hozzájárultak Magyarország sikeres európai uniós tagságához.

Az idei díjakat Zupkó Gábor, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője, és Takács Szabolcs európai uniós ügyekért felelős államtitkár adta át a május 9-i Európa-nap alkalmából. Ahogyan Zupkó Gábor képviseletvezető hangsúlyozta, a díjazottak munkássága azt példázza, hogy magyarnak és európainak lenni nem kizárják, hanem erősítik, kiegészítik egymást.

Idén két díjazott kapta meg az elismerést:

Kerner Barbara 2002 óta a pécsi Europe Direct Tájékoztató Központ – Baranya Megyei Európai Információs Pont vezetője. Az elmúlt tizenöt évben példaértékű szakmai munkát végzett az EU-kommunikáció terén, irodáját az ország egyik legjobban működő Europe Direct központjává tette. Nem csak Baranya megyében, hanem országos szinten is több száz célcsoportokra szabott rendezvény, többek között a 'Csobbanj Európával!' elnevezésű népszerű országos rendezvénysorozat ötletgazdája, szervezője, lebonyolítója volt. Számos hazai és nemzetközi fórumon képviselte a magyarországi EU-s információs irodák hálózatát, amelynek fejlődéséhez jelentősen hozzájárult munkaköri tevékenységén túl önkéntesen vállalt feladataival és ötleteivel is.

Dr. Ferkelt Balázs a Budapesti Gazdasági Egyetem tanszékvezető docenseként és rektorhelyetteseként, valamint több felsőoktatási intézmény óraadójaként 2000 óta kiemelkedő szerepet játszott és játszik a hallgatóknak az Európai Unió működésével, gazdaságával, alapértékeivel történő alapos, ezzel együtt érdekes és újszerű megismertetésében. Az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletével, az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájával, valamint a Europe Direct hálózattal együttműködésben, illetve a Team Europe tagjaként is számos rendezvény ötletgazdája, megvalósítója, résztvevője. A Római Szerződés aláírásának idei 60. évfordulója alkalmából felvett videóüzenete itt nézhető meg.Megosztom

2017 MÁJUS
Café+ Vállaljunk közösséget!

Műhely a szolidaritásról az Európai Uniós projektekben. Az interaktív műhelynapon az Erasmus+ és az Európa a polgárokért programban megvalósuló, a szolidaritás témájához kapcsolódó projektek kihívásairól és jó gyakorlatairól gondolkodunk közösen.

Eurodesk Díj 2017

Az Eurodesk hálózat 2017-ben is meghirdette az Eurodesk Díjat, melyre a partnerektől várták a már megvalósított projektek nevezését.

ERASMUS+ 30 KONFERENCIA

A Tempus Közalapítvány nagyszabású szakmai konferenciát szervez az Erasmus+ program 30 éves születésnapja alkalmából, amelyen visszatekintünk az elmúlt harminc év tapasztalataira, sikereire, és megfogalmazzuk a program jelen- és jövőbeli kihívásait.