Keep calm and stop hate speech

2017.05.17. 09:34 Kategória: Aktív részvétel

A Szubjektív Értékek Alapítvány és a magyar No Hate Speech Mozgalom Kampánykoordinációs Bizottsága 2017 tavaszától őszig terjedő időszakban valósítja meg az Európa Tanács No Hate Speech Mozgalmához kapcsolódó ’Keep Calm and Stop HateSpeech’ című projektjét.

Időpont: 2017. június 23.
Helyszín: Új Nemzedék - Tatabánya, 2800 Tatabánya, Fő tér 16/c

A projekt célja az online és offline gyűlöletbeszéd elleni fellépés lehetséges módszereinek bemutatása, továbbfejlesztése és átültetése általános és középiskolai keretek közé. A projekt során tartott workshopokra olyan, 6-­18 éves korosztállyal foglalkozó pedagógusok, tanárok, tanítók, pedagógiai asszisztensek, iskolavezetők, iskolapszichológusok és egyéb oktatási szakemberek jelentkezését várják, akik szeretnének ötleteket és támogatást kapni abban, hogyan közelíthetik meg iskolai oktatás keretei között az olyan fontos témákat, mint az emberi jogok, a sztereotípiák, vagy a diszkrimináció, illetve hogyan segíthetik elő, hogy a gyűlöletbeszéd alapjául szolgáló attitűdök helyett a tolerancia, a szolidaritás, a sokszínűség iránti nyitottság és az elfogadás erősödjön az iskolai közösségek életében.

Kövesd az esemény Facebook oldalát, hogy ne maradj le a részletekről.Megosztom

2017 MÁJUS
Café+ Vállaljunk közösséget!

Műhely a szolidaritásról az Európai Uniós projektekben. Az interaktív műhelynapon az Erasmus+ és az Európa a polgárokért programban megvalósuló, a szolidaritás témájához kapcsolódó projektek kihívásairól és jó gyakorlatairól gondolkodunk közösen.

Eurodesk Díj 2017

Az Eurodesk hálózat 2017-ben is meghirdette az Eurodesk Díjat, melyre a partnerektől várták a már megvalósított projektek nevezését.

ERASMUS+ 30 KONFERENCIA

A Tempus Közalapítvány nagyszabású szakmai konferenciát szervez az Erasmus+ program 30 éves születésnapja alkalmából, amelyen visszatekintünk az elmúlt harminc év tapasztalataira, sikereire, és megfogalmazzuk a program jelen- és jövőbeli kihívásait.