V4 partnerségi együttműködés

2017.05.16. 15:57 Kategória: Aktív részvétel

Magyar és Szlovák résztvevők jelentkezését várják egy Visegrádi Alap által támogatott projekthez, amely generációk közötti témákkal foglalkozik.

A TOTEM egy önkéntes központ, amely hasonló érdeklődéső központok jelentkezését várja V4-es országokból, hogy partnerségi viszonyt hozzanak létre és közösen jelentkezzenek a Visegrádi Alap pályázataira. A szervezet egy rendezvény megszervezését tervezi, ahol minden partnert bevonnának. A tevékenységek középpontjában a már meglévő tapasztalatok kerülnek, olyan témákban, mint az idősekkel való foglalkozás és generációk közötti kapcsolatok. Az összegyűjtött információk és jó gyakorlatok alapján a cél egy közös e-book készítése.

A TOTEM-ről:

  • Egy civil szervezet Prágában.
  • A céljuk, hogy pozitív és működő személyes kapcsolatokat hozzanak létre családokon belül és a társadalom szélesebb köreiben. Az egyesület olyan szolgáltatásokat nyújt, mint az idősebb korosztály ösztönzése társadalmilag, önkéntesek vezetése, illetve foglalkozás hátrányos helyzetű családokkal és gyermekekkel.

Hosszú távú tervek és irányvonalak:

  • az önkéntes segítségnyújtás támogatása és terjesztése az ifjúsági munka terén
  • társadalmi ösztönzés biztosítása és oktatási tevékenységek idősek számára, annak érdekében, hogy fenntartsák a mentális és fizikai egészségi állapotukat, illetve hogy csökkentsék azoknak az éveknek a számát, amikor teljes mértékben mások segítségétől függenek
  • gyermekek és fiatalok elleni fenyegetések megelőzése, illetve segítése, hogy bonyolult helyzetekben képesek legyenek megküzdeni az adott problémákkal és csökkentsék ezeknek a helyzeteknek a hosszú távú káros hatásait
  • generációk közötti projektek, hogy egészséges és természetes környezetet hozzanak létre az összes generáció együttéléséhez.

Jelentkezés: Ms Dita Kubesova,  kubesova@totemplzen.czMegosztom

2017 MÁJUS
Café+ Vállaljunk közösséget!

Műhely a szolidaritásról az Európai Uniós projektekben. Az interaktív műhelynapon az Erasmus+ és az Európa a polgárokért programban megvalósuló, a szolidaritás témájához kapcsolódó projektek kihívásairól és jó gyakorlatairól gondolkodunk közösen.

Eurodesk Díj 2017

Az Eurodesk hálózat 2017-ben is meghirdette az Eurodesk Díjat, melyre a partnerektől várták a már megvalósított projektek nevezését.

ERASMUS+ 30 KONFERENCIA

A Tempus Közalapítvány nagyszabású szakmai konferenciát szervez az Erasmus+ program 30 éves születésnapja alkalmából, amelyen visszatekintünk az elmúlt harminc év tapasztalataira, sikereire, és megfogalmazzuk a program jelen- és jövőbeli kihívásait.