Európai Bizottság: új kiadványok érhetőek el online

2017.05.11. 12:42 Kategória: Nem formális tanulás

Az Európai Bizottság nemrégiben publikálta a következő dokumentumokat ifjúsági munka témában:

Ifjúsági munka fejlesztése: a te útmutatód a minőségi fejlődéshez

Az újonnan publikált kézikönyv segít az ifjúsági munkában érdekelteknek, hogy fejlesszék az ifjúsági munka minőségét.

A kiadvány lépésről lépésre vezet a következő témákban:

  • hogyan lehet kidolgozni a mutatókat
  • hogyan lehet felmérni, hogy milyen mértékben teljesültek ezek a mutatók
  • hogyan lehet a minőségi fejlesztést pozitív szervezeti fejlődéssé alakítani

A leírás felhasználható tekintet nélkül az ifjúsági munka formájára vagy arra, hogy ki és kinek végzi és a megvalósulási körülményekre. A kiadvány példákat is tartalmaz a minőségi fejlesztésre használt eszközök közül, amelyek jelenleg is használatban vannak különböző szervezetek által egész Európában.

 „Támogatás ifjúsági munkásoknak, akik erőszakos radikalizáció ellen küzdenek”

Az újonnan publikált eszköztár útmutatással és tanácsokkal szolgál ifjúsági munkások részére, akik erőszakos radikalizáció által veszélyeztetett fiatalokkal dolgoznak.

Az eszközkészlet tippekkel látja el az ifjúsági munkásokat a következőket illetően:

  • hogyan vehetőek észre a radikalizáció korai jelei
  • hogyan fokozzuk a kritikus gondolkozást
  • hogyan lehet a különböző szektorokkal összedolgozni a radikalizáció megelőzéséért

Az eszköztár egy nagyobb jelentés részét képzi, amely javaslatokat is tartalmaz döntéshozók számára. Az irányelvi javaslatok kiemelik az együttműködést a különböző szektorok között a helyi hatóságoktól kezdve az európai szintekig, amelyek képesek kiaknázni az ifjúsági munka összes lehetőségét a szélsősége radikalizáció megelőzésének érdekében.

Mind a gyakorlati eszköztár, mind pedig az irányelvi javaslatok már sikeres gyakorlatok és irányelvi megközelítések alapján készült.

A jelentés törekvő. A célja, hogy elérjen minden ifjúsági munkáshoz, aki szélsőséges radikalizáció veszélyeinek kitett fiatalokkal dolgozik Európában és képessé tegye őket a küzdelemre. Emellett, felhívja a hatóságok figyelmét, hogy éberek legyenek az új kihívásokkal szemben illetve, hogy új kapcsolatokat hozzanak létre a radikalizáció legyőzésére.Megosztom

2017 MÁJUS
Café+ Vállaljunk közösséget!

Műhely a szolidaritásról az Európai Uniós projektekben. Az interaktív műhelynapon az Erasmus+ és az Európa a polgárokért programban megvalósuló, a szolidaritás témájához kapcsolódó projektek kihívásairól és jó gyakorlatairól gondolkodunk közösen.

Eurodesk Díj 2017

Az Eurodesk hálózat 2017-ben is meghirdette az Eurodesk Díjat, melyre a partnerektől várták a már megvalósított projektek nevezését.

ERASMUS+ 30 KONFERENCIA

A Tempus Közalapítvány nagyszabású szakmai konferenciát szervez az Erasmus+ program 30 éves születésnapja alkalmából, amelyen visszatekintünk az elmúlt harminc év tapasztalataira, sikereire, és megfogalmazzuk a program jelen- és jövőbeli kihívásait.