NATURE@work fotópályázat

2017.05.04. 09:49 Kategória: Aktív részvétel

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) fotópályázatot hirdet NATURE@work címmel, amelynek keretében a résztvevők megörökíthetik, miért hasznos számukra a természet.

Az EEA évente megrendezett fotópályázatának célja, hogy tudatosítsa az európaiakban a különböző környezeti kérdések fontosságát. Az idei verseny témája a szorgos természet.
Tudtad, hogy a városokban, illetve azok környezetében található zöld területek árvíz esetén hozzájárulnak otthonunk védelméhez azáltal, hogy visszatartják a vízfelesleget? És azt, hogy a városokban hőhullám idején a fák és a városi parkok segítenek mérsékelni a hőmérsékletet? Eredendő szépségével és elképesztő gazdagságával a természet nemcsak a művészeket ihleti meg, hanem inspirációforrást jelent például gépek, otthonok és számos innovációs megoldás tervezése során is.

A NATURE@work fotópályázaton minden 18. év feletti európai állampolgár részt vehet, és a fotók az alábbi három témában küldhetők be:

  • NATUREprovides (A TERMÉSZET gondoskodik): Meg tudod örökíteni fényképen azt, hogy számodra miért igazán hasznos a természet?
  • NATUREprotects (A TERMÉSZET védelmez): Megfigyelted már, hogy a téged körülvevő természet hogyan védelmez téged – akár vidéken, a faluban, vagy a városban?
  • NATUREinspires (A TERMÉSZET megihlet): Észrevettél a környezetedben bármi olyat, amit a természet ihletett?

Díjazás

Mindhárom fenti kategória győztesét pénznyereménnyel díjazzák:

  • Felnőtt kategória: 1000 euró
  • Ifjúsági kategória (18-24 év): 500 euró
  • Közszolgálati díj: 500 euró

Az EEA és európai partnerei promóciós célokra felhasználhatják a pályázatban részt vevő fotókat.

Határidő: 2017. augusztus 15.

A hivatalos felhívás itt tekinthető meg.Megosztom

2017 JÚNIUS
Eurodesk Hálózati Díjátadó 2017

Az Eurodesk hálózat 2017-ben is kiosztotta az Eurodesk Díjat, melyre a partnerektől várták a már megvalósított projektek nevezését.

Részvétel az Eurodesk felmérésében

Oszd meg velünk mobilitási tapasztalataidat, és segíts, hogy fejlesszük az Eurodesk információs szolgáltatásait!

Kérdőív az Oktatási és Karrier utak feltérképezéséhez az ifjúsági munkások körében

Az EU és az Európai Tanács új kérdőívet hozott létre, hogy feltérképezze az oktatási és karrier utakat az ifjúsági munkások körében Európán belül.