NATURE@work fotópályázat

2017.05.04. 09:49 Kategória: Aktív részvétel

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) fotópályázatot hirdet NATURE@work címmel, amelynek keretében a résztvevők megörökíthetik, miért hasznos számukra a természet.

Az EEA évente megrendezett fotópályázatának célja, hogy tudatosítsa az európaiakban a különböző környezeti kérdések fontosságát. Az idei verseny témája a szorgos természet.
Tudtad, hogy a városokban, illetve azok környezetében található zöld területek árvíz esetén hozzájárulnak otthonunk védelméhez azáltal, hogy visszatartják a vízfelesleget? És azt, hogy a városokban hőhullám idején a fák és a városi parkok segítenek mérsékelni a hőmérsékletet? Eredendő szépségével és elképesztő gazdagságával a természet nemcsak a művészeket ihleti meg, hanem inspirációforrást jelent például gépek, otthonok és számos innovációs megoldás tervezése során is.

A NATURE@work fotópályázaton minden 18. év feletti európai állampolgár részt vehet, és a fotók az alábbi három témában küldhetők be:

  • NATUREprovides (A TERMÉSZET gondoskodik): Meg tudod örökíteni fényképen azt, hogy számodra miért igazán hasznos a természet?
  • NATUREprotects (A TERMÉSZET védelmez): Megfigyelted már, hogy a téged körülvevő természet hogyan védelmez téged – akár vidéken, a faluban, vagy a városban?
  • NATUREinspires (A TERMÉSZET megihlet): Észrevettél a környezetedben bármi olyat, amit a természet ihletett?

Díjazás

Mindhárom fenti kategória győztesét pénznyereménnyel díjazzák:

  • Felnőtt kategória: 1000 euró
  • Ifjúsági kategória (18-24 év): 500 euró
  • Közszolgálati díj: 500 euró

Az EEA és európai partnerei promóciós célokra felhasználhatják a pályázatban részt vevő fotókat.

Határidő: 2017. augusztus 15.

A hivatalos felhívás itt tekinthető meg.Megosztom

2017 MÁJUS
Café+ Vállaljunk közösséget!

Műhely a szolidaritásról az Európai Uniós projektekben. Az interaktív műhelynapon az Erasmus+ és az Európa a polgárokért programban megvalósuló, a szolidaritás témájához kapcsolódó projektek kihívásairól és jó gyakorlatairól gondolkodunk közösen.

Eurodesk Díj 2017

Az Eurodesk hálózat 2017-ben is meghirdette az Eurodesk Díjat, melyre a partnerektől várták a már megvalósított projektek nevezését.

ERASMUS+ 30 KONFERENCIA

A Tempus Közalapítvány nagyszabású szakmai konferenciát szervez az Erasmus+ program 30 éves születésnapja alkalmából, amelyen visszatekintünk az elmúlt harminc év tapasztalataira, sikereire, és megfogalmazzuk a program jelen- és jövőbeli kihívásait.