Nemzetközi Esszé Verseny Fiataloknak

2017.04.20. 11:38 Kategória: Aktív részvétel

A Goi Peace Foundation idén is meghirdeti a fiataloknak szóló nemzetközi esszéversenyét, melynek célja, hogy felhívja az ifjúság figyelmét a tudatos energiahasználatra, illetve a kreativitás és az újító ötletek fontosságára, amelyek hozzájáruljanak a béke és a fenntartható fejlődés terjesztéshez.

Határidő: 2017. június 15.

Ez a verseny az UNESCO Global Action Programme keretén belül valósul meg

A modernkori társadalmak kialakulásuktól kezdve úgy épültek fel, hogy erősen irányításuk alá vonták környezetüket, és kihasználták az azok adta forrásokat. Ezzel párhuzamosan azonban, az emberek is a természeti körforgás részei, ennélfogva ők is tanulhatnak a természettől. Tudósok, filozófusok, írók, művészek mind ihletet merítettek az élővilágból. Mit tanulhatunk még az anyatermészettől? Hogyan lehetne ez a tanulási folyamat még hatékonyabb?

Írd meg esszé formájában ötleteidet, fogalmazd bele saját megfigyeléseidet és tapasztalataidat.

Téma
Tanulás a természettől

Jelentkezési útmutató

  • A versenyre bárki jelentkezhet, aki nem idősebb 25 évnél
  • Nevezni két kategóriában lehetséges: a) gyermek (14 éves korig) b) ifjúsági (15-25 éves korig)
  • Az esszének minimum 700 szóból kell állnia, angol, francia vagy német nyelven
  • Az elkészült műnek tartalmaznia kell egy fedőlapot, amelyen fel van tüntetve a kategória (gyermek vagy ifjúsági), a mű címe, a készítő neve, címe, elérhetősége (lakóhely, telefonszám, e-mail cím), nemzetiség, kor, gender, iskola neve (ha van) és a szavak száma

A hivatalos verseny kiírás és bővebb információ ittMegosztom

2017 MÁJUS
Café+ Vállaljunk közösséget!

Műhely a szolidaritásról az Európai Uniós projektekben. Az interaktív műhelynapon az Erasmus+ és az Európa a polgárokért programban megvalósuló, a szolidaritás témájához kapcsolódó projektek kihívásairól és jó gyakorlatairól gondolkodunk közösen.

Eurodesk Díj 2017

Az Eurodesk hálózat 2017-ben is meghirdette az Eurodesk Díjat, melyre a partnerektől várták a már megvalósított projektek nevezését.

ERASMUS+ 30 KONFERENCIA

A Tempus Közalapítvány nagyszabású szakmai konferenciát szervez az Erasmus+ program 30 éves születésnapja alkalmából, amelyen visszatekintünk az elmúlt harminc év tapasztalataira, sikereire, és megfogalmazzuk a program jelen- és jövőbeli kihívásait.