Szervezeti coaching program

2017.02.15. 12:12 Kategória: Aktív részvétel

A Tempus Közalapítvány - az Erasmus+ ifjúsági csoport koordinációjában - coaching programot hirdet fogyatékossággal és egészségügyi problémákkal élő fiatalokkal foglalkozó szervezetek számára.

A program bemutatása

A szervezeti coaching program célja a fogyatékossággal és egészségügyi problémákkal élő fiatalok és a velük foglalkozó szervezetek bevonása az Erasmus+ ifjúsági programba. Az Erasmus+ ifjúsági fejezetben olyan projektek megvalósítására lehet pályázni, amelyek célja a nemformális tanuláson keresztül a fiatalok kompetencia- és készségfejlesztése; a fiatalok demokratikus részvétele; az ifjúsági munka minőségfejlesztése, valamint a hátrányos helyzetű fiatalok elérése.

A program a fogyatékossággal és egészségügyi problémákkal élő fiatalokkal foglalkozó szervezetekre fókuszálva, egy coaching folyamat keretében valósul meg.

A coaching folyamata

  • A programban részt vevő szervezetek számára a Tempus Közalapítvány 25 órányi szervezeti coaching-ot biztosít.
  • Időpont: 2017. második negyedéves kezdéssel
  • Időtartama: 25 kontaktóra/szervezet
  • A leendő coach támogatást nyújt az új szervezeteknek a projekttervezés és pályázatírás folyamatok során, bátorítja és képessé teszi őket arra, hogy projekteket valósítsanak meg az Erasmus+ ifjúsági fejezetében.

Olyan szervezetek jelentkezését várjuk, akik:

  • tapasztaltak fogyatékkal és/vagy egészségügyi problémákkal élő fiatalokkal való munkában, de nem rendelkeznek tapasztalattal/csak minimális tapasztalattal rendelkeznek az Erasmus+ ifjúsági területet érintő nemzetközi együttműködés keretében folytatott projekt megvalósításában; vagy
  • még nem tapasztaltak fogyatékkal és/vagy egészségügyi problémákkal élő fiatalokkal való munkában, de tervezik, és tapasztalattal bírnak az Erasmus+ ifjúsági területet érintő nemzetközi együttműködés keretében folytatott projekt megvalósításában.

A programra az alábbi kérdőív kitöltésével lehet jelentkezni: 

A jelentkezés határideje: 2017. március 1.

Felhívás

További információ:

Pável Luca Sára
Junior pályázati referens
Tempus Közalapítvány
E-mail: luca.pavel@tpf.hu
Tel.: + (36) 1 237 1300 / 322-es mellékMegosztom

2017 FEBRUÁR
Van beleszólásod! - egy interaktív nap a parlamentben

A „Van beleszólásod!” Parlamenti Ifjúsági Nap 2017. március 31-én kerül megrendezésre, immár hatodik alkalommal, a Tempus Közalapítvány, az Országgyűlés Hivatala Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága, valamint az Európai Parlament magyarországi Tájékoztatási Irodája közös szervezésében.

CAFÉ+ Jogodban áll kimozdulni!

Milyen eszközökkel és módszerekkel támogatható a fiatalok nemzetközi mobilitása?

Nyilvános konzultáció Európai Szolidaritási Testületről

Az Európai Szolidaritási Testületet azzal a céllal hozta létre az EU, hogy a fiataloknak lehetőséget teremtsen arra, hogy saját hazájukban, más országokban a közösség érdekeit szolgáló önkéntes vagy szakmai projektmunkákban vegyenek részt.