Legyél Eurodesk gyakornok!

2018.12.18. 18:26 Kategória: Nem formális tanulás

Érdekel a nemzetközi ifjúsági munka? Kreatív vagy és jól kommunikálsz? Van esetleg ifjúsági, oktatási területen mobilitási tapasztalatod? Dolgozz velünk!

Eurodesk gyakornoki felhívás

Az Eurodesk az Európai Bizottság támogatásával működő ifjúsági információ-szolgáltató hálózat, melynek az EU tagállamaiban, valamint Norvégiában, Izlandon, Liechtensteinben, Svájcban, Macedóniában és Törökországban több mint 1200 regionális és helyi partnere van. Ezekben az irodákban szakemberek nyújtanak telefonos, e-mailes és személyes információ-szolgáltatást a fiataloknak. A magyarországi Eurodesk hálózatot az Eurodesk Magyarország koordinálja. Az országos koordinátorok fejlesztő munkát végeznek az ifjúsági információ-szolgáltatás területén, nemzeti és nemzetközi szinten egyaránt.

Olyan gyakornok jelentkezését várjuk, aki nem ijed meg az önálló feladatoktól, szeretne fejlődni és munkatapasztalatot szerezni. Változatos feladatok várnak rá: kommunikációs felületeink kezelése (honlap, Facebook, stb.), aktív közreműködés az iroda napi szintű munkájában; az európai és a magyar hírek folyamatos figyelése, az információk továbbítása a magyar hálózatnak; részvétel szervezőként, kiállítóként, információ-szolgáltatóként az Eurodesk rendezvényein, állásbörzéken vagy akár nyári fesztiválokon.

Egy fiatalos csapat tagja lehetsz, tapasztalatot szerezhetsz a nemzetközi ifjúsági munka és a hazai civil szféra területén, és – egyéni érdeklődésedtől függően – betekintést nyerhetsz különböző nemzetközi ösztöndíjprogramok működésébe, a hazai és európai oktatási-képzési szakpolitikákba is.

Komoly előnyt jelent, ha jó az íráskészséged, jól beszélsz angolul, jártasággal rendelkezel online kommunikációs eszközök használatában, gyakorlatias hozzáállású vagy és érdeklődsz a nemzetközi ügyek, az Európai Unió aktuális kérdései, az ifjúságpolitika és a civil szféra iránt. Olyan jelölt jelentkezését várjuk, aki legalább 4 hónapra szóló gyakornoki helyet keres, legalább heti 20 órában.

A gyakorlat megkezdésének időpontja 2019. február 18. (egyeztetés tárgyát képezi)

A jelentkezők önéletrajzát és motivációs levelét az eurodesk@tpf.hu e-mail címre várjuk 2019. január 20-ig.Megosztom

2019 JANUÁR
Elnyerte az Új Nemzedék Díját a H52

Eurodesk partnerünk, a H52 Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér „Nyár52 – Minden napra egy program” című projektje kapta az Új Nemzedék Díját.

Segítsünk másokon, mert a mások is mi vagyunk!

Az önkéntesség világnapja remek alkalom arra, hogy végiggondoljuk, mi milyen módon segíthetünk másoknak. Ezért tartották december 5-én a 2018-ban elindult uniós program, az Európai Szolidaritási Testület nyitórendezvényét Budapesten.

Használd a SELFIE-t és fejleszd a digitális kompetenciáidat az iskoládban!

Vajon a te iskolád teljes mértékben kihasználja a digitális kompetenciáit a tanítás területén? Ebben segít a SELFIE, mely most már magyar nyelven is elérhető.