Hírek - 3. oldal

SciChallenge verseny 2017

Verseny a természettudományok, a műszaki és mérnöki tudományok valamint a matematika iránt érdeklődő fiatalok számára.

Norvég Alap ösztöndíj – szakmai látogatás pályázat

Megjelent a Szakmai látogatás című pályázati felhívás, melynek során a résztvevők kapcsolatot építhetnek, illetve meglévő kapcsolatot ápolhatnak a donor országok releváns intézményeivel, a pályázati felhívásban meghatározott célok elérése érdekében.

Mobilitási tanácsadás kézikönyv

A Euroguidance hálózaton belül működő Mobilitási munkacsoport egy olyan kézikönyvet állított össze, amely a mobilitási tanácsadással foglalkozó szakemberek számára nyújthat hasznos információkat a tanácsadási folyamatról, a különböző megközelítési lehetőségekről és az uniós szakpolitikai elvekről.

Az Európai Felnőttkori Tanulás Elektronikus Platformja – EPALE

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal 2016. január 1. óta az Európai Felnőttkori Tanulás Elektronikus Platform magyarországi koordinátora. Az EPALE egy többnyelvű, nyitott közösség tanárok, oktatók, kutatók, tudományos területeken dolgozó szakemberek, politikai döntéshozók és bárki más számára, aki szakmai szerepet játszik a felnőtt tanulásban szerte Európában.

Iránytű a pénzügyekhez

Az Iránytű a pénzügyekhez című tankönyv, a hozzá tartozó feladatbankkal, kiegészítő feladatokkal, tanári kézikönyvvel és prezentációval együtt ezen az oldalon – letölthető formában – minden érdeklődő számára ingyenesen elérhető.

Megújult a Karriertanácsadó válaszol… sorozat!

A jól ismert „Karriertanácsadó válaszol” cikksorozatot új formába rendeződött, hogy még áttekinthetőbb legyen!

EVS 1x1

Látványos infografikában foglalta össze az Európai Bizottság az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) tudnivalóit, mind a fiatalok, mind a résztvevő szervezetek számára.