Hírek - 2. oldal

Európai Bizottság felmérése

Az Ideiglenes Együttműködési Keret (ICF) és a Közösségi Támogatási Keretterv (GfK) által az Európai Bizottság Oktatási, Ifjúsági, Sport és Kulturális Bizottság Főigazgatósága megbízásából szervezett Erasmus+ program és a megelőző programok felmérésében való részvételi felhívás.

Európa-napi események Magyarországon

A minden évben megrendezett Európa-nap (május 9.) az európai béke és egység ünnepe. Az Európai Bizottság Magyarországon is számos eseményt tervez az idei Európa-nap alkalmából.

RÓLAD, VELED, ÉRTED - IFJÚSÁGI PROGRAMOK ORSZÁGSZERTE AZ EURÓPAI IFJÚSÁGI HÉTEN

Az Európai Ifjúsági Hét (European Youth Week) az Európai Bizottság kezdeményezése, melynek keretében Európa-szerte, így Magyarországon is rengeteg izgalmas esemény valósul meg május 1. és 7. között.

ERASMUS+ 30 KONFERENCIA

A Tempus Közalapítvány nagyszabású szakmai konferenciát szervez az Erasmus+ program 30 éves születésnapja alkalmából, amelyen visszatekintünk az elmúlt harminc év tapasztalataira, sikereire, és megfogalmazzuk a program jelen- és jövőbeli kihívásait.

VID@EU – VIDEÓPÁLYÁZAT

Elindult az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének videópályázata!

Van beleszólásod! - egy napra a diákoké volt az Országház

Egy napra a fiataloké volt az Országház: a Van beleszólásod! Parlamenti Ifjúsági Napon részt vevő 260 diák hazai és európai parlamenti képviselőkkel beszélgethetett, interaktív vitajátékban modellezhette a döntéshozatali folyamatokat és bejárta az parlament épületét.

Hétköznapi tárgyak és felejthetetlen E+ emlékek

Küldd el Te is egy kedves Erasmus+ tárgyadat és barangold be velünk Európát az emlékek útvesztőjében!

60 éve írták alá a Római Szerződést

A hatvan évvel ezelőtt Rómában aláírt szerződés alapozta meg a ma Európai Unióját.

Megjelent a Euroguidance hálózat 2016-os évet összegző kiadványa

A Euroguidance hálózat 34 európai országban működő központjának célja az európai tanácsadási dimenzió fejlesztése és a tanulási mobilitás támogatása.

MOOC - On-line kurzus: Kommunikáció akcióban

Kommunikációs stratégiák és erőforrások Erasmus Plus pályázatokhoz.

Európai Szolidaritási Testület: megkezdődött a fiatalok kiválasztása

Az akkreditált szervezeteknek már lehetőségük van arra, hogy a Szolidaritási Testületben regisztrált fiatalok közül kiválasszák a tevékenységeikhez szükséges és megfelelő munkavállalókat, gyakornokokat és önkénteseket.

Megjelent az Eurobarométer nemzeti jelentése

Hogyan vélekednek a magyarok az Európai Unióról? A Standard Eurobarométer 86 vizsgálat adatfelvételére 2016. november 5-e és 14-e között került sor az Európai Unió 28 tagállamában, a 15 évnél idősebb lakosság körében. A jelentésben a fél évvel korábbi, 2016 tavaszi felmérés adataival hasonlítják össze az eredményeket. Mindkét felmérésben 1000 fő került lekérdezésre.