Hírek - 1. oldal

Hamarosan ismét Európai Ifjúsági Hét!

33 településen várjuk érdekes programokkal a fiatalokat április végétől "A demokrácia és én" témakörben.

Jön a DiscoverEU újabb pályázási időszaka

Ismét lehet pályázni ingyenes vasúti igazolványra 2019. május 2. és május 16. között.

Gyakornokot keres a Balassi Intézet

A Balassi Intézet várja azok jelentkezését, akik szívesen dolgoznának gyakornoki pozícióban Brüsszelben a szervezet munkatársaként.

Idén április 30-ra esik a YO! Fest

A nagy népszerűségnek örvendő Yo! Fest-nek idén Brüsszel ad otthont.

Nyert az EgyüttHató Egyesület a 2019-es Eurodesk Awards-on

A 2011 óta megrendezésre kerülő Eurodesk Awards „Solidarity Actions” kategóriájának győztese lett az EgyüttHató Egyesület.

Az ESN Hungary is csatlakozik a 2019-es európai parlamenti választás népszerűsítéséhez

A magyar állampolgárok idén negyedik alkalommal, május 26-án szavazhatnak az Európai Parlament által kiírt választáson. A választás népszerűsítéséhez az ESN Hungary is csatlakozott, programját május 4-én a fővárosban tartja meg.

Az Európa Tanács online oktatási portált indított

A honlap az Európa Tanács alappilléreinek témáiban tartalmaz hasznos segédanyagokat.

Erasmus+ 2021-2027: még több ember számára nyitott

Az Európai Parlament képviselői elfogadták azt a tervezetet, mely szerint a következő Erasmus+ program költségvetését meg kell triplázni annak érdekében, hogy még több ember számára nyitott legyen, illetve a támogatások jobban megfeleljenek a résztvevők igényeinek.

Idén tavasszal is országos találkozót tartott az Eurodesk hálózat

Az Eurodesk hálózat az idei első országos találkozóját Budapesten tartotta meg, ahol a hálózat partnerei és új szervezetek is képviselték magukat. A kétnapos eseményen a jelenlévők előadásokat hallgattak meg, és workshopokon vettek részt. Továbbá bevezetésre került az új intranet, a GSuite, melynek használatával az Eurodesk hálózat magyar és nemzetközi partnerei is hatékonyabban tudnak majd együtt dolgozni.

Jön az ENTER! Ifjúsági Hét, az Európai Tanács programja

Az ENTER! Ifjúsági Hét összehozza a fiatalokat és a velük foglalkozó szakembereket annak érdekében, hogy együtt tekintsék át az ENTER! Ajánlás kivitelezésének folyamatát, valamint hogy azt a résztvevő tagállamok és partnerek hogyan vitték véghez.

Szerbia is csatlakozott az Eurodesk hálózathoz

A Tavaszi Hálózati Találkozón az Eurodesk Hálózat egy újabb országot köszönthetett tagjai között, méghozzá Szerbiát, amely így a 36. tagállama lett a Hálózatnak.

EU Sport Fórum Bukarestben

2019. április 8-9-én kerül megrendezésre az EU Sport Fórum a román fővárosban, Bukarestben. A Fórum teret és alkalmat biztosít az Európai Bizottság, a sportmozgalmak képviselői (ide értve a sportszövetségeket és szervezeteket), az EU tagállamai, a helyi szaktekintélyek és az akadémikusok közötti párbeszédre.