Hírek - 1. oldal

Van beleszólásod! - egy interaktív nap a parlamentben

A „Van beleszólásod!” Parlamenti Ifjúsági Nap 2017. március 31-én kerül megrendezésre, immár hatodik alkalommal, a Tempus Közalapítvány, az Országgyűlés Hivatala Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága, valamint az Európai Parlament magyarországi Tájékoztatási Irodája közös szervezésében.

CAFÉ+ Jogodban áll kimozdulni!

Milyen eszközökkel és módszerekkel támogatható a fiatalok nemzetközi mobilitása?

Bevonás. Tájékoztatás. Megerősítés.

A legfőbb EU-s ifjúsági információs hálózatok ajánlásai az EU új Ifjúsági Stratégiájához

Nyilvános konzultáció Európai Szolidaritási Testületről

Az Európai Szolidaritási Testületet azzal a céllal hozta létre az EU, hogy a fiataloknak lehetőséget teremtsen arra, hogy saját hazájukban, más országokban a közösség érdekeit szolgáló önkéntes vagy szakmai projektmunkákban vegyenek részt.

EU szkeptikusak-e a magyar fiatalok?

EU szkeptikusak-e a magyar fiatalok - témában közéleti vitaest a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság DiscUSs projektjének keretében.

Megjelent a „Euroguidance Pályatanácsadói Díj 2016” kiadvány

A kiadvány a pályaorientáció és pályaválasztási tanácsadás területéről mutat be magyarországi jó gyakorlatokat.

Szervezeti coaching program

A Tempus Közalapítvány - az Erasmus+ ifjúsági csoport koordinációjában - coaching programot hirdet fogyatékossággal és egészségügyi problémákkal élő fiatalokkal foglalkozó szervezetek számára.

Magyar Ifjúság Kutatás 2016

2017. február 13-án mutatták be a Magyar Ifjúság 2016 kutatás gyorsjelentését. A kutatás elsődleges célja a fiatalok helyzetének jobb megismerése, ami hozzájárul a tényeken alapuló ifjúságpolitika-alkotáshoz.

Egyetemi roadshow: Láss világot Erasmus+ ösztöndíjjal!

A roadshow célja, hogy a felsőoktatási hallgatók minél nagyobb számban értesüljenek az Európai Unió egyik legsikeresebb kezdeményezéséről, az Erasmus+ programról, mely fennállása során eddig több mint 9 millió embernek kínált lehetőséget nemzetközi projektekben való részvételre. 2020-ig további 2 millióan csatlakozhatnak Európa szerte az Erasmus+ programhoz – reméljük, programsorozatunk minél több hallgatónak csinál kedvet, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel!

Társadalmi konzultáció az Európai Szolidaritási Testületről

Az Európai Szolidaritási Testületet az EU új önkéntes programja, amelynek révén a fiatalok a közösség érdekeit szolgáló önkéntes vagy szakmai projektmunkákban vehessenek részt. A program kialakításáról most nyilvános konzultációt kezdeményez az Európa Bizottság.

Matheidesz Mária Minőségi Díj

Dr. Matheidesz Mária a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete néhai elnöke, az Egyesület bevonásával díjat alapított idegen nyelvet oktató tanárok és nyelvtanuló diákok szakmai munkájának elismerésére. A díj hivatalos elnevezése: Matheidesz Mária Minőségi Díj, (rövidítve: MMM Díj). A Díj – amelyre évente egy alkalommal lehet pályázni – oklevéllel, valamint egyszeri anyagi támogatással járó szakmai elismerés. A Díjat két külön kategóriában ítéli oda az MMM Díjat kezelő háromtagú szakmai kuratórium az idegen nyelvet oktató tanárok, illetve nyelvtanuló diákok számára.

DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázat 2017

A DUE Médiahálózat idén is meghirdeti a Tehetségkutató Diákmédia Pályázatát, melyben bármelyik iskolatípus tanulói, szerkesztőségei indulhatnak.