Hírek - 1. oldal

Norvég Alap ösztöndíj – szakmai látogatás pályázat

Megjelent a Szakmai látogatás című pályázati felhívás, melynek során a résztvevők kapcsolatot építhetnek, illetve meglévő kapcsolatot ápolhatnak a donor országok releváns intézményeivel, a pályázati felhívásban meghatározott célok elérése érdekében.

FELHÍVÁS ÚJSÁGÍRÓKNAK

Az Eurodesk Magyarország, mint az Európai Ifjúsági Portál magyar szekciójának tartalomfelelőse, bővíti fiatal újságírókból álló csapatát.

Enter! Képzés hátrányos helyzetű fiatalok segítésére

Képzés ifjúsági munkások részére, hogy sikeresen fellépjenek a diszkrimináció, a kiközösítés és az erőszak ellen, a helyi hatóságok együttműködésével.

MOOC - On-line kurzus: Kommunikáció akcióban

Kommunikációs stratégiák és erőforrások Erasmus Plus pályázatokhoz.

Európai Szolidaritási Testület: megkezdődött a fiatalok kiválasztása

Az akkreditált szervezeteknek már lehetőségük van arra, hogy a Szolidaritási Testületben regisztrált fiatalok közül kiválasszák a tevékenységeikhez szükséges és megfelelő munkavállalókat, gyakornokokat és önkénteseket.

Erasmus+ START információs nap

A Tempus Közalapítvány információs napot tart az Erasmus+ program pályázati lehetőségeiről az IFJÚSÁGI területen, elsősorban új pályázóknak.

Megjelent az Eurobarométer nemzeti jelentése

Hogyan vélekednek a magyarok az Európai Unióról? A Standard Eurobarométer 86 vizsgálat adatfelvételére 2016. november 5-e és 14-e között került sor az Európai Unió 28 tagállamában, a 15 évnél idősebb lakosság körében. A jelentésben a fél évvel korábbi, 2016 tavaszi felmérés adataival hasonlítják össze az eredményeket. Mindkét felmérésben 1000 fő került lekérdezésre.

Felhívás programok megvalósítására az Európai Ifjúsági Héten

A Tempus Közalapítvány ajánlattételi felhívást tesz közzé helyi programok megvalósítására az Európai Ifjúsági Héten.

Nyilvános konzultáció Európai Szolidaritási Testületről

Az Európai Szolidaritási Testületet azzal a céllal hozta létre az EU, hogy a fiataloknak lehetőséget teremtsen arra, hogy saját hazájukban, más országokban a közösség érdekeit szolgáló önkéntes vagy szakmai projektmunkákban vegyenek részt.

Megjelent a „Euroguidance Pályatanácsadói Díj 2016” kiadvány

A kiadvány a pályaorientáció és pályaválasztási tanácsadás területéről mutat be magyarországi jó gyakorlatokat.

Európai Szolidaritási Testület

Az Európai Szolidaritási Testületet az EU új önkéntes programja, amelynek révén a fiatalok a közösség érdekeit szolgáló önkéntes vagy szakmai projektmunkákban vehessenek részt. A program kialakításáról most nyilvános konzultációt kezdeményez az Európa Bizottság.

SciChallenge verseny 2017

Verseny a természettudományok, a műszaki és mérnöki tudományok valamint a matematika iránt érdeklődő fiatalok számára.